Wat is nieuw versie 1.2630.3.1

Hier onder vind je een overzicht van de nieuwe functionaliteiten vanaf versie 1.2630.3.1. Voor gedetailleerde omschrijving van de topics verwijzen we je door naar onze handleiding die je in het pakket onder de F1 knop kunt vinden.

<<laatst aangepast  20-9-2023 N. Hartendorf>>

Eerdere Upgrades kun je hier terugvinden:

UPDATES BIJ DEZE UPGRADE:

We streven ernaar om drie keer per jaar een nieuwe Upgrade uit te brengen. Naast deze Upgrade lanceren we wekelijks een Update met daarin bugfixes, optimalisaties en nieuwe functionaliteitem.

Deze Updates kun je op weekbasis onderaan deze pagina terugvinden.

INHOUD UPGRADE:

In onderstaand overzicht vind je alle nieuwe functionaliteiten in de eerste versie van de Upgrade. We hebben ze per categorie voor je gerangschikt.

Relaties:

relaties
 • Bij de eigen bedrijf instellingen onder het witte boekje in Assu® kun je de naam van je kantoor invullen. Vanaf nu is hier ook een verkorte versie mogelijk om in te vullen zodat de invulbare sjablonen daar gebruik van kunnen maken naast de lange naam van het bedrijf.
 • Het is nu ook mogelijk de website van je relatie(s) in te vullen en met 1 druk op de knop naar de site van die relatie te gaan.
 • Op de relatiekaart is er onderaan je scherm onder tabblad “Relaties” een klom bij gekomen waarop je het relatienummer van de gekoppelde relaties terugziet.
 • De informele aanhef op een relatiekaart kun je nu ook voor 2 personen aan zetten bij het versturen van een e-mail of brief.

 

*Er is op de relatiekaart een eigen icoontje bij gekomen naar de Finconnect formulieren (Digitale formulieren) onder “Algemeen”

Polissen:

polissen
 • Het vakje “in behandeling” krijgt nu automatisch een vinkje bij de polis aanmaak. Dit is niet langer het geval.
 • Pakket en polis kunnen nu vanaf de poliskaart in elkaar omgezet worden, mits er geen boekingen, facturen, of onderdelen aan gekoppeld zijn.  Lees hier alles over het omzetten van polissen.
 • De AFD is uitgebreid met een BM Ladder code. voor WA en CA dekkingen. Als deze wordt aangeleverd door de maatschappij dan kan deze nu ook door Assu® worden verwerkt. 
  Hiervoor dient er bij de juiste BM Ladder in Assu® de juiste AFD code geplaatst te worden. Je vult deze in onder tabblad “BM ladders” op de maatschappijkaart.
  Deze code is een code die door de maatschappij bepaald wordt. 

 

* Bij producten zoals ziekteverzuim, pensioenen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kun je voortaan ook de sectorcode kwijt.

*Er is nu een duidelijk verschil tussen een bromfiets en een rijwiel (fiets). Voorheen kon je alleen de bromfiets selecteren bij je verzekerde objecten.

Schades:

schades

* Ook op schade niveau kun je nu een waarschuwingstekst kwijt

Hypotheken:

hypotheken

Nog geen punten voor bekend.

Abonnementen:

abonnementen

*Je hebt nu ook de mogelijkheid om abonnementen over te hevelen

Algemeen:

algemeen
 • Bij de eigen bedrijfsinstellingen onder het witte boekje in Assu® kun je nu ook een website toevoegen die je vervolgens ook weer kunt gebruiken in de samenvoegvelden bij je sjablonen
 • Bij de eigen bedrijfsinstellingen kun je nu ook de verkorte versie van de naam van je eigen bedrijf invullen
 • Bij het verwijderen van een repeterende taak volgt er voortaan een melding of u zeker weet dat u de repeterende taak wilt verwijderen.
 • Onder tabblad “Beheer” is er een nieuwe optie toegevoegd waarmee je de status van je bedrijfscertificaten/certificaat kunt bekijken. Dit is het bedrijfscertificaat overzicht.

 

*Je kunt nu verschillende soorten adressen gebruiken

* Velden in Assu® waar je Ja of Nee in kunt vullen (J/N) mogen voortaan niet meer met lege waardes gevuld worden.

Apps:

Appviseurs logo

Naast Assu® hebben we ook twee apps. Assu2Go en Appviseurs. In dit kopje kun je zien wat er nieuw is in onze apps.

Nieuw in Assu2Go:

* In de Assu2Go app kun je voortaan ook de taken van je collega’s zien.

*Het polisoverzicht in Assu2Go wordt uitgebreid met het kenteken

* Ook kun je in de Assu2Go app nu aangeven dat je taken op schade- en/of polisniveau wilt zien. Dit is handig als je onderweg even snel de taken wilt bekijken.

* In Assu2Go kun je nu ook taken tonen op de verschillende niveau’s net zoals je dat in Assu® kunt doen. Dus niet langer alleen op relatieniveau.

Nieuw in Appviseurs:

*Als je in de Appviseurs app een melding van een notitie krijgt kun je vanaf nu direct de notitie openen.

*In Appviseurs kun je zien wanneer er een afspraak gemaakt is

 • Ongelezen chatberichten vallen nu wat beter op. Ook is de archivering voortaan anders en is de onderwerpnaam aan te passen bij het archiveren van de chat via de gesprekken inbox. Op deze manier kun je de chat onder je eigen benaming terugvinden als .PDF bestand in het documentenarchief van de betreffende relatie of product waar de chat bij hoort.
 • Je kunt nu voor bepaalde digitale documenten aangeven dat er een notificatie getoond moet worden in Appviseurs als je een document met die benaming verwerkt. Ga hiervoor  via het witte boekje naar de Aplaza instellingen en vink daarbij de betreffende documenten ondertabblad “Documentbeschrijvingen” aan dat het document met die standaardbeschrijving een notificatie moet geven in Appviseurs. Let hierbij op dat je zowel “Toon in Appviseurs” als “Appviseurs notificaties” aanvinkt.

Aplaza instellingen tabblad documentbeschrijvingen

*Appviseurs agenda <<aanvullen>>

*Appviseurs notities <<aanvullen>>

Financieel:

 • Bij de RC positie rapportages worden nu ook de onderdelen van de gekoppelde pakketten getoond. Dit was voorheen niet het geval.
 • In het zoekscherm waar je op je financieringen kunt zoeken is er een kolom bij gekomen voor de adviseur.

 

*Bij het aanmaken van een handmatige factuur is er nu een mogelijkheid om je factuur direct zichtbaar te maken in de Appviseurs app

Ketenintegratie:

ketenintegratie

* Bij het handmatig koppelen van ADN berichten kun je vanaf nu ook op historische relaties zoeken.

 

Sjablonen:

 • Er is bij de sjablonen een nieuw samenvoegveld bij gekomen waarmee Assu® bij een polis automatisch de naam van het servicebureau of de polis ophaalt als die gevuld is. Het gaat hierbij om het invoegveld genaamd <<NaamMaatschappijOfServiceBureau>>
 • Het invulbaar PDF sjabloon voor aanrijdingen bevat nu invoegvelden voor het invullen van gegevens van de bestuurder:invulbaar PDF sjabloon bestuurdersvelden

Workflows/automatische handelingen:

workflow icoon vierkant

* De testresultaten van een Workflow trigger kunnen nu geëxporteerd worden.

*De mogelijkheid tot actualiseren van een datum is nu ook beschikbaar op dekkingsniveau in een Workflow

Prolongeren:

nog geen punten

Selecties:

selecties
 • In je selecties die te maken hebben met polissen kun je voortaan ook de dekkingsomschrijving meenemen. Je dient hiervoor in de selectie het veld “dekkingstype” toe te voegen.

*Er is een veld bijgekomen voor de juiste jaarpremie en eentje voor de jaarprovisie van een selectie

 

AssuMailbox:

AssuMailbox
 • Bij het koppelen en archiveren van een e-mail vanuit de AssuMailbox kun je nu ook de documentbeschrijving aanpassen. Je dient dit eerst eenmalig in te stellen via de globale instellingen in de AssuMailbox onder tabblad “koppelingen”. Daarna kunt u tijdens het archiveren zelf een benaming geven aan uw e-mail. De mail is daarna ook terug te vinden in het docarchief van de betreffende relatie onder deze benaming.

 

*je hebt nu de mogelijkheid niet alleen de mail automatisch in het betreffende dossier te zetten maar ook alleen de bijlage(s)

Database aanpassingen:

database

De Assu® database wordt regelmatig aangepast. Daar waar er aanpassingen zijn zullen we dat onder dit kopje per Upgrade vermelden:

 

 

Updates bij deze versie:

Hier onder vind je een overzicht van al onze Updates die we wekelijks lanceren:

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...