Wat is nieuw versie 1.2630.3.1

schadeafhandeling

Hier onder vind je een overzicht van de nieuwe functionaliteiten vanaf versie 1.2630.3.1. Voor gedetailleerde omschrijving van de topics verwijzen we je naar onze handleiding die je in het pakket onder de F1 knop kunt vinden.

<<laatst aangepast  04-03-2024 N. Hartendorf>>

Eerdere Upgrades kun je hier terugvinden:

Upgrade 1.2629.3.1 hebben we niet als officiële upgrade uitgebracht. Deze is enkel gebruikt als test voor de HDN koppeling en enkele klant specifieke zaken.

We brengen op weekbasis updates uit. Wil je per update bekijken wat er nieuw is? Klik dan op onderstaande knop:

INHOUD UPGRADE:

In onderstaand overzicht vind je alle nieuwe functionaliteiten in de eerste versie van de Upgrade. We hebben ze per categorie voor je gerangschikt.

Relaties:

relaties
 • Bij de eigen bedrijf instellingen onder het witte boekje in Assu® kun je de naam van je kantoor invullen. Vanaf nu is hier ook een verkorte versie mogelijk om in te vullen zodat de invulbare sjablonen daar gebruik van kunnen maken naast de lange naam van het bedrijf.
 • Het is nu ook mogelijk de website van je relatie(s) in te vullen en met 1 druk op de knop naar de site van die relatie te gaan.
 • Op de relatiekaart is er onderaan je scherm onder tabblad “Relaties” een klom bij gekomen waarop je het relatienummer van de gekoppelde relaties terugziet.
 • De informele aanhef op een relatiekaart kun je nu ook voor 2 personen aan zetten bij het versturen van een e-mail of brief.
 • Op de relatiekaart is er een eigen icoontje gekomen om gebruik te kunnen maken van de digitale formulieren van Finconnect (als je deze koppeling gebruikt uiteraard). Je vindt de Finconnect koppeling terug onder de knop “Digitaal formulier toesturen” op de relatiekaart.
 • Op een zakelijke relatiekaart kun je voortaan nu ook de UWV sectorcode invullen op basis van een menu waar alle gangbare codes in staan. De sectorcode is uiteraard ook in je sjablonen en rapportages te gebruiken.
 • Voor producten zoals ziekteverzuim, pensioenen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kun je voortaan ook de sectorcode kwijt op de zakelijke relatiekaart.
 • De mogelijkheid voor klantsegmentatie is nu ook beschikbaar in Assu®. Lees hier meer over in dit artikel >>>

Polissen:

polissen
 • Het vakje “in behandeling” krijgt nu automatisch een vinkje bij de polis aanmaak. Dit is niet langer het geval.
 • Vanaf deze versie kun je pakketpolissen omzetten naar losse polissen en andersom. Je doet dit vanaf de poliskaart. Let op; er mogen geen geen boekingen, facturen, of onderdelen aan gekoppeld zijn.  Lees hier alles over het omzetten van polissen.
 • De AFD is uitgebreid met een BM Ladder code. voor WA en CA dekkingen. Als deze wordt aangeleverd door de maatschappij kan deze nu ook door Assu® worden verwerkt. 
  Plaats de juiste AFD code bij de BM ladders in Assu®. Je vult deze in onder tabblad “BM ladders” op de maatschappijkaart.
  Dit is een code die door de maatschappij bepaald wordt. Hij zal dan ook bij de maatschappij opgevraagd dienen te worden.
 • Er is nu een duidelijk verschil tussen een bromfiets en een rijwiel (fiets). Voorheen kon je alleen de bromfiets selecteren bij je verzekerde objecten.

Schades:

schades
 •  Ook op schade niveau kun je nu een waarschuwingstekst kwijt. De knop hiervoor vind je terug in het lint van de schadekaart.

Hypotheken:

hypotheken

De belangrijkste nieuwe functionaliteit die we verwachten in deze upgrade uit te brengen is de HDN koppeling (einde dit  kwartaal – Q1-2024). Deze koppeling staat op dit moment in de laatste testfase bij onze pilotkantoren. 

Met behulp van de HDN koppeling worden er straks diverse statusberichten tussen Assu® en de geldgevers over en weer gestuurd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

 • AX berichten: aanvragen
 • DA berichten: stukkenlijsten
 • OX berichten: offerte berichten die een statuswijziging in Assu® genereren
 • SX berichten: statusberichten

Je hoeft niet langer handmatig stukkenlijsten aan te leggen en te onderhouden want dit gebeurt nu geheel automatisch.

Ook hoef je geen extern hypotheekflow pakket meer naast Assu® te laten draaien, want alles is in 1 oogopslag op de hypotheekkaart in Assu® te zien.

Om de HDN koppeling te kunnen gebruiken dien je ook de module “Hypotheek en Vermogen” te hebben. Met deze module kun je namelijk hypotheken beheren.

HDN koppeling plaatje

Algemeen:

algemeen
 • Bij de eigen bedrijfsinstellingen onder het witte boekje in Assu® kun je nu ook een website toevoegen die je vervolgens ook weer kunt gebruiken in de samenvoegvelden bij je sjablonen
 • Bij de eigen bedrijfsinstellingen kun je nu ook de verkorte versie van de naam van je eigen bedrijf invullen
 • Bij het verwijderen van een repeterende taak volgt er voortaan een melding of u zeker weet dat u de repeterende taak wilt verwijderen.
 • Onder tabblad “Beheer” is er een nieuwe optie toegevoegd waarmee je de status van je bedrijfscertificaten/certificaat kunt bekijken. Dit is het bedrijfscertificaat overzicht.

 

Apps:

Appviseurs logo

Naast Assu® hebben we ook twee apps. Assu2Go en Appviseurs. In dit kopje kun je zien wat er nieuw is in onze apps.

Nieuw in Assu2Go:

 • In de Assu2Go app kun je voortaan ook de taken van je collega’s zien. Je kunt dit doen door het filter bij je taken aan te klikken in de Assu2Go app.
 • Je kunt deze taken nu ook op productniveau zien. Bijvoorbeeld taken op schades of taken op polissen.
 • Het polisoverzicht is uitgebreid met het kenteken.

 

 

Nieuw in Appviseurs:

 • Als je in de Appviseurs app een melding van een notitie krijgt bij je notificaties kun je vanaf nu direct het bijbehorende product openen door op de notitie te klikken. Heb je bijvoorbeeld een notitie in beeld die te maken heeft met een polis? Klik dan op de notitie en je gaat direct naar de betreffende polis.
 • Ongelezen chatberichten vallen nu wat beter op. Ook is de archivering voortaan anders en is de onderwerpnaam aan te passen bij het archiveren van de chat via de gesprekken inbox. Op deze manier kun je de chat onder je eigen benaming terugvinden als .PDF bestand in het documentenarchief van de betreffende relatie of product waar de chat bij hoort.
 • Je kunt nu voor bepaalde digitale documenten aangeven dat er een notificatie getoond moet worden in Appviseurs als je een document met die benaming verwerkt. Ga hiervoor  via het witte boekje naar de Aplaza instellingen en vink daarbij de betreffende documenten ondertabblad “Documentbeschrijvingen” aan dat het document met die standaardbeschrijving een notificatie moet geven in Appviseurs. Let hierbij op dat je zowel “Toon in Appviseurs” als “Appviseurs notificaties” aanvinkt.

Aplaza instellingen tabblad documentbeschrijvingen

Wil je meer weten over wat onze apps voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik dan snel op onderstaande knoppen voor meer informatie: 

Financieel:

 • Bij de RC positie rapportages worden nu ook de onderdelen van de gekoppelde pakketten getoond. Dit was voorheen niet het geval.
 • In het zoekscherm waar je op je financieringen kunt zoeken is er een kolom bij gekomen voor de adviseur.
 • Maak je gebruik van de boekhoudkoppeling? Dan heb je nu ook de mogelijkheid om de AFAS export te gebruiken.
 • Op een factuur heb je nu de mogelijkheid om de factuur aan te maken op basis van eenmalig incasso. Je dient dan ook een getekend mandaat van je klant te ontvangen zodat de factuur mee kan in je SEPA batch. Dit mandaat is te administreren op de factuur zelf. Lees meer >>>  

 

Let op: download eerst eenmalig de rapportage SEPA eenmalig incasso voor te downloaden via onze Assu®Store:

Sjablonen:

 • Er is bij de sjablonen een nieuw samenvoegveld gekomen waarmee Assu® bij een polis automatisch de naam van het servicebureau op de polis ophaalt als die gevuld is. Het gaat hierbij om het invoegveld genaamd <<NaamMaatschappijOfServiceBureau>>
 • Het invulbaar PDF sjabloon voor aanrijdingen bevat nu invoegvelden voor het invullen van gegevens van de bestuurder:invulbaar PDF sjabloon bestuurdersvelden

Workflows/automatische handelingen:

workflow icoon vierkant
 • Je kunt nu ook de testresultaten van een Workflow startconditie gedetailleerd bekijken:WF trigger testresultaten

Met workflows kun je een groot aantal repeterende processen automatiseren. Meer weten over workflows? Klik dan op onderstaande knop:

Selecties:

selecties
 • In je selecties die te maken hebben met polissen kun je voortaan ook de dekkingsomschrijving meenemen. Je dient hiervoor in de selectie het veld “dekkingstype” toe te voegen.
 • Je kunt in je selecties nu ook de jaarpremie (inc./ of excl. BTW) en de jaarprovisie meenemen. Je dient in je selectie hiervoor bij de velden te selecteren dat het om de polis gaat. Daarna kun je kiezen uit: BerekendeJaarprovisie, BerekendeNettoJaarpremieExclAssBel of BerekendeNettoJaarpremieInclAssBel 

selecties veld polissen

Selecties zijn een handige basis voor je mailingen. Je kunt ze ook gebruiken als je met onze slimme formulieren tool werkt.

Meer weten over selecties maken? Klik dan op onderstaande knop:

AssuMailbox:

AssuMailbox
 • Bij het koppelen en archiveren van een e-mail vanuit de AssuMailbox kun je nu ook de documentbeschrijving aanpassen. Stel dit eerst eenmalig in via de globale instellingen in de AssuMailbox onder tabblad “koppelingen”. Daarna kun je tijdens het archiveren zelf een benaming geven aan de e-mail. De mail is daarna ook terug te vinden in het docarchief van de betreffende relatie onder deze benaming.
 • Je hebt nu de mogelijkheid om je hele e-mail met bijlage of alleen de bijlage te laten archiveren in het betreffende dossier. Je kunt dit instellen bij de globale instellingen in het witte boekje van de AssuMailbox zelf:assumailbox instellingen voor bijlage archiveren

Assu® heeft een eigen mailbox: de AssuMailbox. Met behulp van deze mailbox kun je vanuit Assu® direct e-mails binnenhalen en verzenden. 

 • Ongebonden: Je zit niet langer vast aan Outlook omdat alles via onze eigen AssuMailbox gaat.
 • Opgeruimd: Mails archiveren bij je relaties of producten
 • Gekoppeld: Mails koppelen aan relaties zodat je precies weet welk e-mailadres bij welke relatie hoort.

 

Wil je meer weten over de AssuMailbox? Klik dan op onderstaande button:

Slimme formulieren:

slimme formulieren

Assu® heeft een eigen tool voor het maken en beheren van slimme formulieren. Het betreft een aanvullende module waarmee je zelf geheel naar wens je eigen formulieren op kunt maken en vervolgens naar je klanten kunt sturen.

Wil je meer weten over de slimme formulieren tool? Klik dan op onderstaande button:

Updates bij deze versie:

Hier onder vind je een overzicht van al onze Updates die we wekelijks lanceren:

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...