Wat is nieuw versie 1.2632.3.1

schadeafhandeling

Hier onder vind je een overzicht van de nieuwe functionaliteiten vanaf versie 1.2632.3.1. Voor gedetailleerde omschrijving van de topics verwijzen we je door naar onze handleiding die je in het pakket onder de F1 knop kunt vinden.

<<laatst aangepast  2-5-2024 N. Hartendorf>>

Eerdere Upgrades kun je hier terugvinden:

UPDATES BIJ DEZE UPGRADE:

We streven ernaar om drie keer per jaar een nieuwe Upgrade uit te brengen. Naast deze Upgrade lanceren we wekelijks een Update met daarin bugfixes, optimalisaties en nieuwe functionaliteitem.

Deze Updates kun je op na het lanceren van deze versie op weekbasis onderaan deze pagina terugvinden.

INHOUD UPGRADE:

In onderstaand overzicht vind je alle nieuwe functionaliteiten in de eerste versie van de Upgrade. We hebben ze per categorie voor je gerangschikt.

Relaties:

relaties
 • Bij het zoeken naar een relatie is er een kolom bijgekomen waarin ook adviseur 2 getoond wordt. Hierdoor heb je een completer beeld van je relatiegegevens zodat je in 1 oogopslag kunt zien welke adviseur bij een klant hoort.

Polissen:

polissen

*Bij het maken van een handmatige mutatieprovisie boeking op een polis wordt nu getoond welke gebruiker de boeking heeft aangemaakt.

 • Bij een polis met het type object “inboedel” en “bijgebouw” kun je nu ook een keuringsrapporten toevoegen. De velden die gebruikt worden komen uit de Stamtabel Assurantiën-Keuringsraport types.
 • Op een reïntegratie dekking van AOV polissen is een nieuw veld toegevoegd voor de SBCA gecertificeerde arbo-dienstverlener. Dit veld kan niet via ADN worden aangeleverd.
 • Bij het zoeken op een polis is er een kolom toegevoegd voor de risicodragerwaarmee je deze ook te zien krijgt in je overzicht. Je kunt hem laten tonen door de veldkiezer te gebruiken.

Schades:

schades
 • Het telefoonnummer van de schade behandelaar is nu ook voorzien van een bel-icoontje. Hierdoor kun je deze persoon bellen door middel van Voip als je gebruik maakt van een Voip koppeling. Je doet dit vanaf de schadekaart.

Hypotheken:

hypotheken

*Bij het koppelen van een HDN bericht wordt nu de hypotheek aangegeven. Het HDN bericht stuurt de geldgever en het hypotheeknummer door. Assu® stuurt de relatie door naar HDN.

 • Bij het zoeken van een hypotheek in de cockpit is er nu een extra kolom toegevoegd voor de subagent.

*lorem ipsum

Abonnementen:

abonnementen
 • geen nieuwe functionaliteiten

Algemeen:

algemeen

* Velden voor de invulbare PDF worden uitgebreid met een nieuw invoegved waarin het volledige adres staat (naw gegevens).

 • Bij je taken is er een mogelijkheid toegevoegd tot het overhevelen van actieve en toekomstige taken naar een uitvoerder groep. Je kunt nu net als bij de agendapunten ervoor kiezen of je alle taken wilt overhevelen of alleen de actieve en toekomstige taken. Je kunt deze optie gebruiken wanneer een medewerker uit dienst gaat. Lees er meer over in dit hoofdstuk in onze Assu® handleiding.
 • Op de maatschappijkaart hebben we net zoals op de relatiekaart het geval is een communicatieprofiel toegevoegd. Zet je hier neer dat de communicatie standaard per e-mail gaat dan zul je zien dat er bij he herinneringen/aanmaningen standaard een e-mail verzonden wordt.

Financieel:

 • Factuurbetalingen op een bankafschrift die bij een factuur horen die retour maatschappij is worden niet meer automatisch geboekt aan de factuur.

Ketenintegratie:

ketenintegratie

*Bij het koppelen van digitale documenten kun je het digitale document nu ook gelijk naar de eindklant versturen

 • Bij de VCN koppeling wordt de burgerlijke staat nu correct doorgevoerd naar VCN.VCN burgerlijke staat
 • Bij de instellingen van Aplaza kan je meegeven welke documenten automatisch verwerkt mogen worden. Nu kan de maatschappij bij een bericht aangeven dat dit gedeeld moet worden met de verzekeringnemer. Het gebeurt vaak dat de maatschappij dit zelf al heeft gedaan. Daarom was er de behoefte om ondanks de “Bericht voor verzekeringnemer” status toch dit soort berichten automatisch te kunnen verwerken. Door hier een vinkje te zetten worden deze berichten verwerkt.Aplaza berichten verwerken
 • Bij het verwerken van overige ADN berichten is er in je overzicht een kolom bij gekomen waar je de portefeuille in kunt zien. Je moet dee eenmalig toevoegen met behulp van de veldkiezer. Het is handig om de portefeuille te kunnen zien wanneer je gebruik maakt van de multi portefeuille module zodat je kunt zien welke portefeuille het betreft.
 • Als je een ADN bericht verwerkt dan is het scherm niet meer blokkerend.

Sjablonen:

 • Er is een nieuw samenvoegveld gemaakt waarin de straat, het huisnummer en de huisnummer toevoeging van de relatie die aangeschreven wordt getoond kunnen worden als 1 veld. Dit veld heet <<Aanschrijving-AdresInclHuisnummerEnToevoeging>>. Lees hier alles over samenvoegvelden in je sjablonen.

 

 • Er is ook een nieuw samenvoegveld voor bankgarantie toegvoegd waarmee je de datum van een bankgarantie op kunt halen. Dit veld heet <<BankgarantieDatum>>. Je kunt dit gebruiken in een brief of e-mail die je vanaf een hypotheekkaart verstuurt.

 

 

 • De samenvoegvelden voor keuringsrapporten zijn toegevoegd. We hebben de volgende velden toegevoegd: einddatum, ingangsdatum,listviewformat,looptijdmaanden en typeomschrijving.

 

Deze velden helpen je om jouw klanten die met keuringsrapporten werken nog beter van informatie te voorzien door ze te gebruiken in je selecties en workflows.

Lees hier hoe je de nieuwe velden toevoegt aan de samenvoegveld details. Je kunt je nieuwe velden vervolgens in je sjabloon selecteren.

samenvoegveld keuringsrapporten

 • De samenvoegvelden voor abonnementen zijn uitgebreid. We hebben de volgende velden toegevoegd: type, soort, omschrijving, assurantiebelasting, BTW laag en BTW hoog. Doordat je meer velden kunt toevoegen aan je sjablonen kun je je klanten nog beter informeren over de abonnementen en de opbouw van het incassobedrag. Lees hier hoe je de nieuwe velden toevoegt aan de samenvoegveld details. Je kunt je nieuwe velden vervolgens in je sjabloon selecteren.samenvoegveld details voor abonnementen

Workflows/automatische handelingen:

workflow icoon vierkant
 • Er is een automatische handeling toegevoegd waarbij je kunt aangeven dat erop het moment van het toevoegen van een document een e-mail verstuurd kan worden. Je kunt in de trigger aangeven om welk soort document(en) dat het gaat. In onze Assu® handleiding hebben we een voorbeeldje voor je uitgewerkt.
 • Als een workflow wordt gepauzeerd kun je voortaan een reden invullen

Prolongeren:

 • Er is een kolom toegevoegd aan het overzicht van de handmatige prolongatie waarin je het verwachte notabedrag van je polis kunt zien.

Selecties:

selecties

* nog geen punten

AssuMailbox:

AssuMailbox
 • Als je vanuit de relatiekaart via de AssuMailbox een e-mail aanmaakt waaruit een taak voortvloeit, wordt de e-mail voortaan als bijlage in de taak gezet.  Je kunt dan later in je takenoverzicht altijd zien om welke e-mail dat het gaat.email als bijlage in taak

Database aanpassingen:

database

De Assu® database wordt regelmatig aangepast. In deze upgrade is het volgende aangepast in de database:

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...