Per 1 juni verdwijnt de acceptgiro

informatie

Op 1 juni verdwijnt de acceptgiro als mogelijkheid om te betalen. De banken zullen de bestaande acceptgiro’s nog tot en met 31 mei verwerken.

Mochten er nog relaties zijn in Assu® waaraan je een acceptgiro verstuurt, dan moeten deze polissen/polis gewijzigd worden!

Heb je geen klanten die via acceptgiro betalen? Dan hoef je geen actie te ondernemen.

Heb je wel klanten die via acceptgiro betalen? Dan adviseren we je om de polissen over te wijzigen zoals we hier onder beschrijven:

 

Incassomethode “Eigen incasso obv acceptgiro” wijzigen naar een andere incassomethode

In overleg met jouw klant kun je de polis in Assu® wijzigen van “Eigen incasso obv acceptgiro” naar “maatschappij incasso”, “eigen incasso” of “eigen incasso obv automatisch incasso”:

automatisch incasso op polis

Het beste is om deze wijziging in Assu® vóór de prolongatie van juni te hebben afgerond. Anders komen er mogelijk nog facturen uit met een acceptgiro die wellicht niet meer door de bank verwerkt kunnen worden, omdat ze te laat zijn aangeleverd.

Niet duidelijk welke klanten het zijn? Draai een selectie in Assu®

Weet je niet precies welke klanten er in Assu® aan hebben staan dat ze met acceptgiro moeten betalen? Download dan nu de selectie “Klanten met acceptgiro” die je onder onderstaande knop kunt vinden. Deze selectie hoef je enkel nog in te lezen in Assu® na het downloaden:

Een selectie inlezen in Assu®:

De selectie hierboven kun je downloaden (.zip bestand) en uitpakken op je computer. Het resultaat is een .SQL bestand. Dit bestand kun je als volgt inlezen in Assu®:

1. Ga in de Assu® cockpit linksboven naar het witte boekje -> Selecties

2. Klik op ‘A.i. selectie’ inlezen

3. Klik op ‘Uitvoeren’


Na het volgen van deze stappen heb je een overzicht van al je klanten met polissen waarbij er nog aan staat dat ze per acceptgiro staan. Je hoeft ze dan enkel nog te wijzigen zoals eerder in dit artikel aangegeven staat.

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel niet om contact  met ons op te nemen  via A.i. Servicedesk.


Met vriendelijke groeten,

Team A.i. Automatisering


acceptgiro verdwijnt
demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...