Optimalisatie

optimalisatie

Help, mijn Assu® is traag na een Upgrade… dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Nee, dat is zeker niet de bedoeling en we hebben daar gelukkig ook een oplossing voor. Deze oplossing noemen we “Optimalisatie”. In dit artikel kun je lezen hoe het probleem van een langzame Assu® veroorzaakt wordt en wat je er aan kunt doen.

optimalisatie

Veranderingen kunnen moeilijk zijn

Elke Upgrade levert veranderingen aan. En net zoals voor veel mensen veranderingen moeilijk kunnen zijn, zo kan een pc ook problemen ervaren met veranderingen. Deze softwarematige veranderingen betreffen verbeterde en/of nieuwe onderdelen van Assu®. Windows moet deze veranderingen kennen voordat Assu® opstart zodat Assu® ze kan gaan gebruiken. Als Assu® traag is, is Windows achter de schermen zo druk bezig met dit proces dat je dit tijdens het opstarten en/of werken met Assu® kunt ervaren als “een trage Assu®”. En een trage Assu® is nou net datgene wat we als gebruiker niet willen. We kunnen de tijd wel beter gebruiken voor dingen die er echt toe doen.

Traagheid oplossen door optimalisatie

Ja, dat is natuurlijk een mooie theorie maar hoe los je dat dan op? Deze traagheid is op te lossen door “Optimalisatie”.  Deze optie is terug te vinden door via het witte boekje naar “Instellingen” – “Optimalisatie” te gaan. Je komt dan in een scherm terecht waar je een gebruikersnaam en wachtwoord in kunt voeren van een gebruiker die administrator rechten in Windows heeft. De eerstvolgende keer dat Assu® opstart zal Assu® met behulp van deze gebruiker en bijbehorende rechten een optimalisatie uitvoeren en voortaan sneller starten/werken omdat Windows niet langer naar deze bestanden hoeft te zoeken.

Neem hiervoor contact op met je systeembeheerder. Hij of zij zal namelijk weten wie welke rechten heeft en waar noodzakelijk, of dit ingesteld dient te worden.

De gebruikersnaam dient als volgt ingevoerd te worden: domeinnaam\gebruikersnaam.

optimalisatie

Na optimalisatie moet alles weer vlot werken. Ervaar je als nog problemen? Aarzel dan niet en neem contact op met onze Support afdeling.

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...