Onze geschiedenis

onze geschiedenis

Het prille begin

 

Wij zijn een bedrijf met een lange geschiedenis. 

In 1982 is de heer J. A. van Tellingen ( “Senior” ) vanuit een woonhuis aan de Dr. Struyckenstraat in Breda begonnen. Hij deed dit onder de naam Assutel Informatics (vandaar A.i.). Hij had in die tijd 1 programmeur en 1 helpdeskmedewerkster in dienst.

Senior was een man met visie. Hij vond dat de tijd van kaartenbakjes voorbij was en dat de computer een prominentere plek nodig had. Wat een visie!

De eerste versie van Assu® was een DOS versie die op diskette geleverd werd. Later werd Assu® omgedoopt tot Assuwin® omdat Assu® tenslotte onder Windows draaide.

In 2002 brachten we ons eerste succesvolle assurantieprogramma op cd uit: AssuPro. 

geschiedenis1
geschiedenis 4

Na het overlijden van Senior in februari 2008 werden Jacco en Bart tijdelijk ingehuurd voor de verkoop van het bedrijf. A.i. Automatisering bleef actief met 3 vaste medewerkers. We zijn toen vanuit het oude pand aan Hooghout verhuisd naar de studio aan het Minervum 7410 waar we korte tijd verbleven hebben.

In april 2010 namen Jacco en Bart uiteindelijk zelf het bedrijf over, een nieuwe strategie opgesteld en verhuisden opnieuw, ditmaal naar Minervum 7210, op een steenworp afstand van het vorige kantoor. Dit was een groter kantoor met meerdere kantoorruimtes. Eindelijk konden de verschillende afdelingen op een eigen kamer samenwerken.

We verbouwden het pand in 2014 dusdanig dat we zowel een extra trainingsruimte als een extra kantoor hadden. En dat was ook wel nodig want we waren inmiddels met een club van twaalf collega’s.

Op 1 januari 2019 was het zover en verhuisden we naar ons huidige pand. Hier bemannen we een geheel naar eigen wens ingerichte etage in het pand aan Takkebijsters 3A te Breda

En bij een nieuw pand hoorde uiteraard ook een nieuwe huisstijl: Ons logo kreeg zijn huidige vorm en ook Assu® zelf kreeg een mooi nieuw ontwerp.

Naast Assu® hebben we inmiddels ook twee apps ontwikkeld: Assu2Go en Appviseurs.

We zijn inmiddels met een club van 20 enthousiaste medewerkers en werken nog steeds in dezelfde informele sfeer als in de begindagen van A.I. Automatisering.  

A.i. Automatisering pand

Wil je nog meer lezen over onze geschiedenis? Lees dan het interview met onze directeuren Jacco en Bart:

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...