Koppelen is onze cup of tea

koppelen

Assu®, altijd verbonden

Een totaal klantbeeld. Dat is wat wij adviseurs bieden met Assu®. Om dit te bereiken realiseerden wij koppelingen met diverse programma’s. Jij hebt hierdoor geen dubbele invoer meer. 

Wij bieden ook synchronisatie mogelijkheden met externe boekhoudpakketten én koppelingen met andere inspirerende software leveranciers.

Ontdek onze software koppelingen

Assu® is geen losstaand pakket. We bieden een groot aantal software koppelingen aan met andere pakketten. Wel zo efficiënt. 

Samen met Assu® zorgen deze software koppelingen ervoor dat jij jouw dagelijkse werkzaamheden zo optimaal mogelijk uit kunt voeren zodat je tijd overhoudt voor zaken die er echt toe doen. 

Hieronder vind je een overzicht van het altijd groeiend aanbod van koppelingen die wij je aanbieden:

Met de Aplaza koppeling haal je snel, veilig en correct documenten, offertes en polissen via Aplaza binnen in Assu®. Hier kun je alle aangeleverde gegevens verwerken en na verwerking snel terugvinden in het documentenarchief van de betreffende relatie. Ook kun je prolongaties verwerken en mutaties binnenhalen in Assu®.

Met behulp van de Solera koppeling haal je via de TIME berichtenbox berichten binnen. Je krijgt via ADN mutatie- en prolongatieberichten van de bij Solera aangesloten maatschappijen binnen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een I09 postbus die je bij Solera op kunt vragen.

Berichten die je hebt verwerkt komen automatisch in het documentenarchief van de betreffende relatie of product terecht zodat je altijd een overzichtelijk beeld hebt van wat er in de loop van de tijd verwerkt is. Omdat alles digitaal gebeurt waarbij Assu® de gegevens zelf koppelt aan de informatie in het systeem hoef je zelf geen zoekwerk uit te voeren om bijvoorbeeld de juiste documenten aan de juiste polissen te koppelen. Dit levert een enorme tijdbesparing op.

De DIAS Advies koppeling biedt een adviespakket voor verzekeringen en hypotheken. Exporteer gegevens snel en eenvoudig naar DIAS Advies. Doordat alles digitaal gaat ben je verzekerd van een snelle en veilige informatiestroom. Wij ondersteunen ook de DIAS Advies Cloud koppeling.

Als je van deze koppeling gebruik wilt gaan maken dan dient er ook een tijdgebonden servertaak ingeregeld te zijn. Onze servicedesk kan deze voor je inregelen. 

Met behulp van de AWI koppeling kunnen Service Providers snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken. Je doet dit door 1 druk op de knop vanuit de relatiekaart in Assu® waarbij de gegevens in Assu® leidend zijn. De offertes en polissen die hieruit voortvloeien komen in Assu® binnen via onze berichten inbox en zijn na verwerken direct terug te vinden bij de betreffende relatie.

Hierdoor kun je snel, eenvoudig en veilig je werkzaamheden uitvoeren. Ook je vergelijkingen op het AWI platform heb je snel beschikbaar. Wat er binnenkomt wordt automatisch aan de juiste relatie in Assu® gekoppeld, waardoor je weinig risico loopt op fouten.

Ook met behulp van de My TP koppeling kun je snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken. je doet dit door 1 druk op de knop vanuit de poliskaart in Assu® waarbij de gegevens in Assu® leidend zijn. De polissen die hieruit voortvloeien komen in Assu® binnen via onze berichten inbox en zijn na verwerken direct terug te vinden bij de betreffende relatie.

Dit versnelt je werkzaamheden enorm.  Ook je vergelijkingen op de My TP site heb je snel beschikbaar. Wat er binnenkomt wordt automatisch aan de juiste relatie in Assu® gekoppeld, waardoor je weinig risico loopt op fouten.

Met de Risk Explorer® koppeling kun je vanaf de relatiekaart naw gegevens naar Risk Explorer sturen om daar risico profielen en checkups te maken. De checkup is belangrijk zodat de tussenpersoon weet dat er mogelijk iets gewijzigd. Dit kan van alles zijn, van een geboorte van een kind tot aanschaf van peperdure apparatuur. Voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. 

De intermediair stuurt het document op en de klant vult deze in. De adviseur van de intermediair krijgt een mail dat het document is ingevuld. In Assu® wordt het document opgehaald, verwerkt en het document wordt opgeslagen bij de klant. 

Maar afhankelijk van de instellingen die het intermediair in Assu® heeft gedaan kan het ontvangen van een document automatisch een taak aanmaken of nog beter een workflow starten. Zo blijft je als adviseur altijd in controle. 

Met behulp van de VCN koppeling hoef je niet langer handmatig je gegevens in te voeren op de site van VCN, maar kun je door middel van 1 druk op de knop vanuit je relatiekaart in Assu® al je relatiegegevens doorzetten naar de VCN site. Dit scheelt onnodig typewerk en is snel en veilig.

Als je gebruik maakt van de RISK koppeling naar het Subliempakket kun je bij verschillende maatschappijen het meest passende  aanbod bekijken, vergelijken en afsluiten. De producten kunnen vervolgens direct digitaal worden afgesloten. Ook bij deze koppeling worden de documenten weer gelijk automatisch aan het docarchief van de betreffende relatie of product gekoppeld.

De Rolls koppeling heeft de mogelijkheid om bij verschillende maatschappijen het meest passende  aanbod te bekijken, vergelijken en afsluiten. De producten kunnen vervolgens direct digitaal worden afgesloten. Ook bij deze koppeling worden de documenten weer gelijk automatisch aan het docarchief van de betreffende relatie of product gekoppeld.

Met behulp van de VKG koppeling kun je vanaf de relatiekaart in Assu® een relatie invoeren of bijwerken op het extranet van VKG. De gegevens van Assu® en VKG worden hierbij met elkaar vergeleken zodat er geen risico is op dubbele gegevens. Als de relatie bekend is in Assu® en bij VKG kun je vanaf dezelfde plek in Assu® ook een polis aanvraag gaan doen bij VKG. Ook kun je vanaf de poliskaart in Assu® naar het VKG extranet gaan. 

We hebben twee Voogd en Voogd koppelingen voor je beschikbaar:

De Voogd en Voogd koppeling voor berekeningen/vergelijkingen:

Met behulp van de Voogd & Voogd koppeling kun je snel en veilig je berekeningen starten op het extranet van Voogd & Voogd. Doordat er een directe verbinding is vanuit Assu® hoef je zelf geen gegevens meer in te voeren op het extranet wat een flinke tijdsbesparing oplevert. 

Deze koppeling stuurt geen documenten door.

 

De Voogd en Voogd schade koppeling:

Met behulp van de Voogd & Voogd schadekoppeling kun je met 1 druk op de knop vanaf de schadekaart in Assu® documenten en notities doorsturen naar VIA, de backoffice van Voogd & Voogd.

Binnenkort hebben we ook een koppeling met het extranet van Nedasco ter bechikking. De koppeling staat op dit moment in pilot fase.

De Nedasco koppeling legt vanuit Assu® een koppeling naar het extranet van Nedasco. In deze tool kun je vergelijken, offreren en aanvragen waarmee je binnen een paar klikken een uitgebalanceerd klantadvies hebt.

HYPOTHEEKOPLOSSINGEN:

Op dit moment zijn wij intern onze HDN koppeling aan het testen. Met behulp van deze koppeling worden er straks diverse statusberichten tussen Assu® en de geldgevers over en weer gestuurd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

 • AX berichten: aanvragen
 • DA berichten: stukkenlijsten
 • OX berichten: offerte berichten die een statuswijziging in Assu® genereren
 • SX berichten: statusberichten

 

En wat ook erg handig is: onze Appviseurs applicatie kan ook overweg met deze HDN berichten. Hierdoor is het ook voor jouw eindklant mogelijk om overal en altijd op te hoogte te blijven van de status van de hypotheekaanvraag. Zijn er stukken nodig? Dan zijn deze stukken met 1 druk op de knop via Appviseurs door te sturen naar Assu®. Zo wordt geheel digitaal de stukkenlijst van de hypotheek aangevuld.

Om de HDN koppeling te kunnen gebruiken dien je ook de module “Hypotheek en Vermogen” te hebben. Met deze module kun je namelijk hypotheken beheren.

De HDN koppeling betreft een aanvullende module buiten de standaard functionaliteiten van Assu®. Neem contact met ons op voor de prijs.

Met behulp van de Finly koppeling stuur je gegevens naar het  hypotheekproces in Finly om zo de optimale klantreis te bepalen als een klant een hypotheek af wil gaan sluiten. Alles gebeurt volledig automatisch in Finly en Finly stuurt ook weer automatisch de stukken die daaruit vloeien door naar Assu®. In de betreffende hypotheekkaart kun je dan alle benodigde informatie terugvinden. Snel, veilig en accuraat.

Vanuit Adviesbox kun je een export maken van klantgegevens. Deze export kan vervolgens via een HDN import ingelezen worden in Assu. Je hebt zo snel en eenvoudig up to date gegevens in je Assu® pakket staan bij de juiste relatie.

Met de Nationale Hypotheekbond koppeling kun je hypotheekgegevens doorsturen naar de Nationale Hypotheekbond. je kunt daarna met hun software aan de slag om de gegevens te bekijken.

Door gebruik te maken van onze Accelerate koppeling kunnen relatiegegevens doorgestuurd worden naar Accelerate.  De gegevens die vervolgens terugkomen van Accelerate laat je daarna automatisch door middel van een servertaak ophalen. De hypotheekberichten kun je daarna via uw HDN postbus in Assu® ophalen.

De hypotheekgegevens worden automatisch aan de juiste relatie gekoppeld en de belangrijke stukken zijn terug te vinden in het documentenarchief van de betreffende relatie. Veilig en snel.

DIGITALE FORMULIEREN:

Met Digitaal op Maat kun je eenvoudig digitale formulieren opmaken. Deze digitale formulieren zijn volledig aanpasbaar. Je hebt zo overal toegang tot je eigen formulieren en je kunt ze overal en altijd snel gebruiken. In Assu® wordt de koppeling naar Digitaal op Maat vanuit de schade gemaakt. Je kunt zo een schadeformulier naar je klant versturen waarvan de gegevens opgehaald worden uit Assu®. Geen onnodige handelingen meer. Wat een tijdswinst!

Ook onze Finconnect koppeling biedt de mogelijkheid om vanuit een schade een digitaal formulier te versturen. Er wordt vanuit de schadekaart een aanvraag naar Finconnect verzonden met daarin een aantal gegevens op basis waarvan er in Finconnect een digitaal formulier aangemaakt kan worden. Wederom een tijdswinst op het gebied van invullen van formulieren.

Een derde koppeling die je toegang geeft tot digitale formulieren, is onze eigen slimme formulieren koppeling. Doordat deze koppeling in samenwerking met andere Assu® gebruikers in eigen beheer is ontwikkeld, sluit hij helemaal aan bij jouw wensen. 

De slimme formulieren tool werkt samen met workflows en taken zodat je jouw mailingen optimaal kunt beheren en is gebaseerd op formulieren die je helemaal zelf naar wens in kunt richten. 

Door middel van een Assu® selectie haal je de doelgroep op die voor jou van toepassing is om een gerichte marketing te kunnen doen.

Na het verzenden van de mailing krijgt jouw klant een e-mail binnen met daarin een link naar een website waar het betreffende formulier in gevuld kan worden. Ingevulde formulieren komen via een tijdgebonden servertaak binnen in het documentenarchief van de betreffende relatie.

Jouw voordelen:

Richt je eigen formulieren geheel via je eigen huisstijl en kleurenschema in. Hierdoor creëer je een persoonlijke klantervaring

Jouw klanten kunnen snel, veilig en digitaal hun formulieren bekijken en invullen.

Doordat jouw eigen selecties de basis zijn voor je mailing kun je heel gericht de juiste doelgroep aanschrijven.

Doordat je alle formulieren zelf naar eigen wens op kunt maken en je mailingen in Assu® kunt monitoren, heb je niet langer aanvullende applicaties nodig voor het maken van je mailingen.

De slimme formulieren tool betreft een aanvullende module buiten de standaard functionaliteiten van Assu®. Neem contact met ons op voor de prijs.

 

Een laatste koppeling die je toegang geeft tot digitale formulieren, is onze koppeling met Adviesbrief. Met deze koppeling kun je vanaf de relatiekaart een digitaal formulier op laten maken in XML formaat. De brief die daarna vervolgens via Adviesbrief terugkomt kun je gemakkelijk in het documentenarchief van de relatie slepen zodat je deze later altijd snel terug kunt vinden.

BOEKHOUDKOPPELINGEN:

Maak je gebruik van het boekhoudpakket Snelstart in de Cloud? Dan kun je in Assu® je boekhouding synchroniseren. Door onze synchronisatie mogelijkheid kun je met 1 muisklik je Assu® gegevens synchroniseren met Snelstart in de Cloud. Hiermee heb je altijd de juiste gegevens bij de hand in Snelstart in de Cloud.

Als je gebruik maakt van onze “Boekhoudkoppeling” (dit is een module in Assu®), dan kun je eenvoudig een export van Assu® maken naar Exact online. Het betreft hier enkel een export, geen synchronisatie.

Als je gebruik maakt van onze “Boekhoudkoppeling” (dit is een module in Assu®), dan kun je eenvoudig een export van Assu® maken naar AFAS. Het betreft hier enkel een export, geen synchronisatie.

Als je gebruik maakt van onze interne boekhoudkoppeling, heb je vanuit deze boekhoudkoppeling de mogelijkheid om je gegevens te exporteren naar  Muis/King Software. Hierdoor kun je zowel in Assu® als in je externe boekhoudpakket je gegevens bekijken en kloppen deze precies.

Het betreft hier geen synchronisatie, enkel een export functie.

Een vierde boekhoudpakket waar wij gegevens naartoe kunnen exporteren is Twinfield. Ook met de Twinfield koppeling is er geen synchronisatie mogelijk.

IMPORT MOGELIJKHEDEN:

Naast de bovengenoemde koppelingen naar externe pakketten biedt Assu® ook een aantal importmogelijkheden van bestanden uit externe pakketten. Het gaat hierbij om de volgende imports:

Met behulp van de Realworks import functionaliteit (dit is geen koppeling) kun je XML bestanden vanuit de Realworks software importeren. Je doet dit vanaf de hypotheekkaart van Assu®.

Een derde import mogelijkheid die wij je bieden is de ZLM import. Ook hiermee kun je XLS bestanden inlezen met behulp van een tijdgebonden servertaak.

VOIP TELEFONIE:

 

Je hebt bij ons de mogelijkheid om je digitale telefooncentrale aan Assu® te koppelen. Wij ondersteunen hierbij een tweetal standaarden zodat je niet verplicht wordt om over te stappen van leverancier: Wij ondersteunen TAPI en Direct Access.

Digitale telefonie biedt een groot aantal voordelen waaronder:

 • Je hoeft niet langer te zoeken naar klantgegevens omdat de software snel de juiste relatie vindt
 • Je klantervaring is persoonlijk want de betreffende relatiekaart wordt direct geopend als jouw klant belt
 • Je hoeft niet te zoeken in lange relatiebestanden. lekker efficiënt!

Met de Xelion koppeling kun je zowel met je vaste telefoon als met je smartphone, PC of laptop onafhankelijk van tijd en plaats met je collega’s en klanten communiceren. Je ziet direct wie er belt en in Assu® wordt direct de klantenkaart geopend wanneer er een klant belt. Dit scheelt veel zoekwerk in het systeem omdat je zelf niet hoeft te zoeken wie er contact met je opneemt.

Ook onze Swyx koppeling biedt alle gemakken van digitale telefonie. Ook hiermee kun je eenvoudig en snel bellen met al je collega’s en relaties.

Een digitale telefonie leverancier waar wij mee koppelen is Destiny.  Zij kunnen u een totaaloplossing bieden op het gebied van digitale telefonie waardoor je snel en slim je klanten te woord kunt staan.

MICROSOFT KOPPELINGEN:

Microsoft applicaties koppelingen

Assu® biedt een koppeling met de volgende Microsoft pakketten:

 • Word
 • Excel
 • Outlook

 

Word bestanden kun je eenvoudig en snel inslepen in het docarchief van een relatie-of produktkaart. Je kunt ze vanuit het docarchief vervolgens weer gebruiken om naar je relatie(s) door te sturen.

Dit geldt voor Excel bestanden. In Assu® heb je in ieder overzicht scherm tevens de mogelijkheid om door middel van de Excel knop in het lint van Assu® het overzicht te exporteren naar Excel waar je het vervolgens kunt gebruiken.

Assu® heeft een koppeling met je Outlook agenda en mailbox zodat je altijd je gegevens bij de hand hebt.

DIGITAL SIGNING:

Voor onze Digital Signing maken wij gebruik van de software van CM. Door middel van Digital Signing Heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld offertes digitaal naar je relaties te versturen. Jouw relatie kan deze vervolgens overal en altijd digitaal onderteken en per e-mail retourneren:

 • snel
 • veilig
 • kosten besparend

 

Ook voor het betalen van facturen maken we gebruik van CM. Je dient voor iDEAL betalingen namelijk een abonnement bij CM af te sluiten om met iDEAL aan de slag te kunnen gaan.

Het betalen van facturen via de iDEAL koppeling werkt ook via Appviseurs. Dit is een losse app die je aan dient te schaffen zodat jouw klant inzage kan hebben in zijn of haar assurantieproducten. Lees meer over Appviseurs op Home – Appviseurs.nl

IDEAL BETALINGEN:

Met behulp van de iDEAL koppeling kun je facturen met 1 druk op de knop betalen.  Dit is erg handig omdat je overal gewoon via je telefoon even snel en veilig je facturen kunt betalen. Je dient hiervoor wel eerst een abonnement af te sluiten bij CM (zie hierboven).

 

GEKOPPELDE APPS:

Om jouw assurantie software landschap te completeren hebben we twee apps beschikbaar die jou en jouw klant onderweg enorm van dienst kunnen zijn:

 • Appviseurs app en web
 • Assu2Go app

Onze Appviseurs app biedt jouw eindklant de mogelijkheid om  overal en altijd zijn of haar adviseur bij de hand te hebben. Met behulp van deze app kan jouw klant namelijk onder andere:

 • een schade melden
 • assurantieproducten inzien
 • chatten met de adviseur

 

En omdat je de Appviseurs app ook nog eens kunt voorzien van je eigen huisstijl kun je jouw klant een persoonlijke klantervaring bieden. Appviseurs is beschikbaar als app voor op de telefoon of als webapplicatie voor tablet of pc. Lees meer over de Appviseurs via onderstaande button:

Met de Assu2Go app heb je als adviseur altijd en overal jouw Assu® bij de hand. De app geeft je namelijk toegang tot al uw Assu® gegevens. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • je taken en agenda bekijken
 • je CRM gegevens bekijken
 • chatten met je collega’s op kantoor

 

Heel handig als je even geen computer bij de hand hebt…

Lees meer over Assu2Go via onderstaande knop:

MAILINGEN:

In Assu® hebben we ook een koppeling met Mailchimp beschikbaar. Hiermee kun je eenvoudig in Assu® een selectie maken en deze selectie met 1 druk op de knop doorzetten naar Mailchimp om daar je mailingcampagnes richting jouw klanten te doen. Je  dient voor de koppeling met Mailchimp  uiteraard wel een Mailchimp account te hebben. Dit account regel je eenmalig in in Assu® en daarna kun je aan de slag met je campagnes.

KOPPELINGEN NAAR ASSU®:

Niet alleen Assu® legt graag koppelingen, maar er zijn ook andere partijen die gebruik maken van jouw Assu® data voor hun diensten.

WeGroup biedt een koppeling met Assu®. Met behulp van hun koppeling kun je eenvoudig door middel van een selectie belangrijke klantgegevens importeren op hun platform om deze gegevens te gebruiken voor hun slimme formulieren. 

Wil je zien hoe hun koppeling werkt? Maak dan een afspraak met WeGroup voor een demonstratie (klik op hun logo om naar hun site te gaan).

Assu® zelf bevat geen knoppen voor deze koppeling. Alles gebeurt via het platform van WeGroup!

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...