Prolongatiefacturen afdrukken

SEPA

Prolongatiefacturen

Afhankelijk van de premietermijn die op een poliskaart ingesteld staat zal Assu® per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar prolongatiefacturen genereren. Op de poliskaart is aan te geven of deze facturen al dan niet verzonden moeten gaan worden en er is tevens aan te geven dat deze facturen maar 1 keer per jaar naar de klant verzonden worden als hij of zij dat graag zo wil. Hoe dit werkt gaan we in dit artikel uitleggen.

factuur per prolongatie

De premietermijn instellen:

Op de poliskaart onder tabblad “Premie” kun je bij de regel “Premie termijn per: x maand(en) de premietermijn instellen door op de pijltjes ophoog en omlaag te klikken. Hierbij geldt het volgende:

  • 1 staat voor een premiebetaling per maand
  • 3 staat voor een premiebetaling per kwartaal
  • 6 staat voor een premiebetaling per halfjaar
  • 12 staat voor een premiebetaling per jaar

 

Prolongatiefacturen afdrukken:

Wanneer de incassomethode “Maatschappij incasso” is, dan zal Assu® geen facturen aanmaken. Bij de andere methodes zullen er wel facturen gegenereerd worden. Als je deze prolongatiefacturen af wilt laten drukken dan kun je een vinkje zetten bij “Prolongatiefacturen afdrukken” (als je overige facturen ook af wilt laten drukken die met de polis van doen hebben kun je dit aanvinken bij “Overige facturen afdrukken”). De facturen worden dan overeenkomstig het communicatieprofiel van de klant per e-mail verzonden of als ze per post moeten naar de printer gestuurd.

 

Prolongatiefacturen eenmaal per jaar laten afdrukken

Standaard worden de prolongatiefacturen per premietermijn afgedrukt. Heeft iemand 12 termijnen dan zal hij dus 12 facturen krijgen. Veel mensen willen dit helemaal niet en vinden het al voldoende om 1 keer per jaar een factuur te ontvangen met daarop hun premie die ze per termijn dienen te gaan betalen.

Dit is makkelijk in te stellen door ten eerste een vinkje te zetten bij “Prolongatiefacturen afdrukken” zodat het systeem weet dat er een factuur afgedrukt moet worden en vervolgens zet je een vinkje bij “Prolongatiefacturen afdrukken per hoofdvervaldatum”. De factuur zal dan eenmaal per jaar op de hoofdvervaldatum van de polis afgedrukt worden.

tabblad premie®
demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...