RC Controle, niet langer een hersenkraker

breinbrekers

RC controle moeilijk? Valt wel mee.

Omdat we gemerkt hebben dat de maandelijkse RC controle (rekening courant maatschappij controle) vooral voor onze nieuwe klanten nog weleens wat hersenkrakers geeft hebben we geprobeerd dit controleproces waarin je een papieren versie naast de Assu® RC legt om zo te kijken of alles klopt samen te vatten in 1 overzichtelijk schema.

Voor het controleren van de RC dien je altijd eerst een aantal stappen te volgen. Deze staan beschreven in onze handleiding. Klik hier om deze te raadplegen.

even de tel kwijt

Als alles klopt en de saldo’s van Assu® en de papieren RC zijn gelijk dan is het uiteraard niet nodig dit schema te raadplegen. Zijn er verschillen dan kun je snel zien waar je deze kunt zoeken en hoe je ze op kunt lossen.

Een interactief schema

Vanaf nu hebben we een interactief schema beschikbaar gesteld voor iedereen die op een meer visuele manier kennis wil maken met de RC controle. Je kunt het schema eenvoudig door middel van muisklikken doorlopen waarbij je jezelf telkens de vraag stelt “waar ben ik nu en klopt mijn informatie?”.

Het RC controle schema is opgedeeld in twee delen:

  1. staat de boeking wel op de papieren RC maar niet in Assu®: volg het oranje deel
  2. staat de boeking niet op de papieren RC maar wel in Assu®: volg het blauwe deel

Klik op onderstaand plaatje om naar het interactieve schema te gaan:

RC controle button

Heb je zo alles in orde kunnen krijgen? Dan kun je verder met de RC definitief te maken. Als de RC eenmaal definitief gemaakt is kan niemand meer boekingen doen in de afgesloten periode. Dit kan alleen door de RC weer open te zetten.

Wij hopen dat we hiermee een duidelijk beeld hebben kunnen geven over het RC controle proces. Mochten er alsnog vragen zijn dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling.

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...