Veilig inloggen in Assu® (vanaf versie 1.2625.3.1)

veilig inloggen

Inloggen...doe het veilig!

Veiligheid staat voorop. En dat geldt ook voor het inloggen in je assurantie applicaties. Wil jij ook weten hoe je nog veilig in je applicaties in kunt loggen? Lees dan snel verder.

Wanneer kan ik dit gebruiken?

Vanaf onze Upgrade 1.2626.3.1 maken we gebruik gaan maken van een nieuw inlog methodiek. Deze is veiliger dan de oude inlogmethode. Zo is het mogelijk met de nieuwe methode om de zogenaamde 2-factor authenticatie in te stellen. Ook kun je met deze nieuwe methode in al onze software producten op dezelfde manier inloggen. Maar wacht niet tot versie 1.2626.3.1, want je dient al vanaf 1.2625.3.1 actie te ondernemen!

Vanaf de nieuwe Upgrade zal de inlogprocedure er iets anders uitzien dan dat je gewend bent. We zullen hier de stappen laten zien:

Stap 1: Selecteer bij het gebruik van multiportfeuille de juiste portefeuille en klik op “Aanmelden”

portefeuille selecteren

Stap 2: Er komt nu een nieuw inlogscherm waarin u inlogt op de zogenaamde Identity server. U logt in met uw e-mailadres en veilig wachtwoord (zie link onderaan dit artikel):

inloggen via de Identity server

Dit nieuwe scherm opent als een browser* waardoor je gewoon ingelogd blijft op de Identity server als je Assu® afsluit. Je hoeft de gegevens dan niet nog een keer in te vullen bij het opnieuw opstarten van Assu®. Je dient uiteraard wel de browser open te laten staan.

Door op het oogje te klikken kun je tijdens het invoeren je wachtwoord zien.

 

Let op je browser

Het veilig inloggen via de Identity server gebeurt dus via een browser. Let hierbij goed op dat je internetbrowser Chrome of Edge is. het werkt niet bij Internet Explorer.

Hoe moeten mijn gebruikersnaam en wachtwoord eruit zien?

De gebruikersnamen zoals deze nu in Assu® zijn, zullen dan komen te vervallen. Ook worden de wachtwoorden niet langer in Assu® beheerd!

De nieuwe gebruikersnamen zullen de e-mailadressen van de gebruikers worden (dus niet info@bedrijf.nl!). Dus iedere gebruiker die in kan loggen in Assu® zal zijn eigen unieke e-mailadres moeten hebben.

De andere verandering is dat het wachtwoord minimaal 8 tekens moet bevatten. Tevens adviseren we daarin een sterk wachtwoord dat o.a. bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens zoals “#” en “$”

Wanneer moet ik dit (laten) doen?

Het is belangrijk dat je, wanneer je eenmaal gebruik maakt van Upgrade versie 1.2625.3.1 je bestaande gebruikersnaam en wachtwoord aan te (laten) passen. We vragen je dit nu al te doen omdat het straks in Upgrade versie 1.2626.3.1 die we in september uit gaan leveren verplicht zal worden. Als je het nu gelijk aanpast/aan laat passen dan heb je straks geen gewenning aan je nieuwe inlog gegevens.

Let op: je dient dus je BESTAANDE gebruikersnaam en wachtwoord te laten AANPASSEN/ AAN TE PASSEN.

En wat moet ik dan zelf (laten) doen?

Het is belangrijk dat je, wanneer je eenmaal gebruik maakt van Upgrade versie 1.2625.3.1 je gebruikersnaam en wachtwoord aan gaat (laten) passen. In onderstaande uitleg leggen we de Key Users uit hoe dit in zijn werk gaat.

A: Heb je zelf Key User rechten waardoor je alles mag in Assu®? Volg dan nu onderstaande stappen 1 tot en met 8

B: Ben je Key User in een bedrijf waar jij degene bent die de gebruikers beheert? Regel dan de stappen 1 t/m 4 in voor al je gebruikers en stuur daarna intern binnen je bedrijf een berichtje met hoge prioriteit uit naar al je gebruikers, dat je hun gebruikersnaam hebt veranderd naar hun eigen e-mailadres met tijdelijk wachtwoord “welkom” en vraag of ze het volgende willen doen (stap 7 en 8):

  • Dus dat ze kunnen inloggen met nieuwe gebruikersnaam en tijdelijke wachtwoord “welkom”

  • Na aanmelden een nieuw wachtwoord kunnen aanmaken

Dit nieuwe wachtwoord moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Het moet minimaal 8 tekens bevatten.
  • We adviseren je een sterk wachtwoord dat o.a. bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens zoals “#” en “$”

 

Stap 1: ga in het lint van Assu® naar tabblad Beheer-Gebruikers en klik daar op “Gebruiker bewerken”

Stap 2: selecteer de juiste gebruiker die je gaat bewerken

Stap 3: verander de gebruikersnaam (je gebruikersnaam is je eigen unieke e-mailadres bijvoorbeeld: PietJacobs@aiautomatsering.nl (dus niet info@bedrijf.nl))

Stap 4: vul bij “reset wachtwoord” “welkom” in en klik op “Reset”

Stap 5: sluit Assu® af en start opnieuw op

Stap 6: vul in het inlogscherm je nieuwe gebruikersnaam in en vul bij het tijdelijk wachtwoord “welkom” in en klik vervolgens op “Aanmelden”

Stap 7: Je komt nu in een schermpje waar je je nieuwe wachtwoord in dient te gaan vullen terecht. Verander hier je wachtwoord (je wachtwoord moet een sterk wachtwoord zijn (minimaal 8 tekens waaronder een hoofdletter, cijfer(s) en leesteken(s)) (zie onderstaande afbeelding)

Stap 8: Log in

veilig inloggen

Hoe log ik dan in?

Nu zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord veilig zijn log je als volgt in Assu® in:

  • gebruik je eigen unieke e-mailadres
  • gebruik je veilige wachtwoord

En de resetgebruiker?

Als je een resetgebruiker aan hebt gelegd in Assu® hoef je deze niet aan te passen. Een resetgebruiker heb je straks in Upgrade 1.2626 namelijk niet meer nodig omdat je dan een knop krijgt in je inlogscherm waarmee je aan kunt geven dat je niet in kunt loggen omdat je bijvoorbeeld je wachtwoord vergeten bent.

Veilige wachtwoorden

De consumentenbond heeft een mooi artikel gemaakt over het maken en onthouden van een wachtwoord

https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/wachtwoord-onthouden

De website veiliginternetten.nl heeft een goed artikel over wat nu een sterk wachtwoord is

https://veiliginternetten.nl/thema/basisbeveiliging/wachtwoorden/mijn-wachtwoord-123456/

 

We hopen dat we je met dit artikel duidelijk hebben kunnen maken wat je dient uit te voeren in Assu® en waarom dat dit nodig is.

Heb je toch nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Support afdeling.

Met vriendelijke groeten,

Team A.i. Automatisering 

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...