We zijn HDN gecertificeerd

koppelen

We hebben goed nieuws. De afgelopen maanden hebben we druk gebouwd aan onze nieuwste koppeling: de HDN koppeling. Na een intensief traject van bouwen en testen hebben we recentelijk ook de laatste stap afgerond, de certificering.

Wat kan ik met de HDN koppeling?

De HDN koppeling geeft jouw kantoor een flinke stap vooruit op het gebied van digitale transformatie. Je hebt een directe verbinding met het HDN netwerk om zo snel en veilig hypotheekgegevens binnen te halen en door te sturen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Met behulp van de HDN koppeling worden er diverse statusberichten tussen Assu® en de geldgevers over en weer gestuurd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

  • AX berichten: aanvragen
  • DA berichten: stukkenlijsten
  • OX berichten: offerte berichten die een statuswijziging in Assu® genereren
  • SX berichten: statusberichten

De HDN koppeling stuurt diverse documenten door naar Assu®. Met behulp van een tijdgebonden servertaak komen deze documenten via AiDBS direct in het documentenarchief van je hypotheek terecht.

Met de HDN koppeling worden er automatisch stukkenlijsten gegenereerd in jouw hypotheekkaart. Geen handmatige acties meer.

De HDN koppeling werkt samen met onze workflows. Zo kun je bij iedere statuswijziging een actie uit laten voeren zoals bijvoorbeeld het verzenden van een e-mail naar je klanten of het aanmaken van een taak voor een collega.

Voordelen voor jouw klanten

De HDN-koppeling maakt niet alleen voor jouw kantoor efficiënter werken mogelijk. Appviseurs (zowel de app als de webversie) kan ook communiceren met behulp van deze HDN-berichten. Dat betekent dat jouw eindklanten altijd en overal kunnen checken hoe hun hypotheekaanvraag ervoor staat. Moeten er documenten worden ingediend? Met slechts één druk op de knop kunnen ze die via Appviseurs rechtstreeks naar Assu® sturen. Zo wordt de lijst met benodigde documenten voor de hypotheek volledig digitaal aangevuld.

Wil je meer informatie over Appviseurs? Klik gewoon op de knop hieronder en ontdek de voordelen:

telefoon met Appviseurs en HDN schermen

Dat wil ik ook

Maak jij gebruik van onze module ‘Hypotheek en Vermogen” en wil je ook aan de slag met de HDN koppeling? Neem dan contact met 1 van onze consultants voor de kosten en het aan zetten van de module.

Over HDN

HDN (Hypotheken Data Netwerk) is een platform dat de communicatie tussen hypotheekverstrekkers, serviceproviders en assurantie tussenpersonen stroomlijnt. Het biedt een gestandaardiseerde manier om hypotheekaanvragen te verwerken en informatie uit te wisselen tussen verschillende partijen. Het werken met HDN heeft verschillende voordelen voor jou als assurantie tussenpersoon, waaronder:

  1. Efficiëntie: HDN automatiseert veel van de handmatige taken die gepaard gaan met het verwerken van hypotheekaanvragen. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten.

  2. Betrouwbaarheid: HDN biedt een veilige en betrouwbare manier om informatie uit te wisselen tussen verschillende partijen. Dit vermindert de kans op miscommunicatie en fouten.

  3. Transparantie: HDN biedt je inzicht in het hypotheekproces en de status van hypotheekaanvragen. Dit stelt jou in staat om jouw klanten beter te informeren over de voortgang van hun aanvraag.

  4. Kostenbesparing: Door het gebruik va jouw operationele kosten verlagen. Dit komt doordat het platform veel van de handmatige taken automatiseert en de kans op fouten vermindert.

  5. Concurrentievoordeel: Als je met HDN werkt heeft jouw bedrijf een concurrentievoordeel ten opzichte van jouw concurrenten die dit niet doen. Dit komt doordat je sneller en efficiënter jouw hypotheekaanvragen kunt verwerken, wat leidt tot een betere klantervaring.

Lees meer over HDN op hun website:

HDN koppeling plaatje

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...