Werken met scrum aan assurantiesoftware

schadeafhandeling

Voor het ontwikkelen van onze assurantie software (Assu®, Assu2Go en Appviseurs) maken wij gebruik van de scrum methode. Dit is een agile aanpak (een effectievere en flexibelere manier van werken) die het voor ons team mogelijk maakt projecten op een productievere wijze op te leveren en eventuele problemen sneller te kunnen tackelen. Leuk weetje: het woord ‘scrum’ is een term uit de rugbysport, dit is een manier van spelhervatting na een kleine, technische overtreding.

scrum

Sprints van twee weken

Via deze werkwijze werken we namelijk met korte sprints van 2 weken. Iedere sprint wordt een werkend stuk software opgeleverd. Binnen deze sprint wordt al het werk gedaan dat normaal gesproken, in andere methoden, over meerdere projectfasen verdeeld is. Hierdoor kunnen we sneller ingrijpen als na 2 weken blijkt dat het stuk software bijvoorbeeld toch anders gebouwd had moeten worden. Deze flexibiliteit heb je niet wanneer er gewerkt wordt met een project wat bijvoorbeeld 6 maanden duurt.

Scrum rollen

Binnen de scrum bestaan er verschillende rollen, namelijk de scrum master, de product owner (Jack), de stakeholders (onze klanten, Jacco, Bart) en het development team (Paul, Stefan en Jasper).

Backlog

Er wordt gewerkt met een zogenaamde backlog. Deze backlog wordt, in overleg met de stakeholders, door de product owner gevuld met ontwikkelpunten, wensen (zie ook ons “weg van de wens” artikel) en database-aanpassingen. Op basis van prioriteit wordt besloten welke backlogpunten er in de eerstvolgende sprint mee zal gaan.

Sprints

Binnen A.i. werken wij met sprints van 2 weken. Op vrijdag hebben wij om de twee weken de scrumplanning van 13:00 tot 16:00. Tijdens deze meeting wordt ingepland wat er meegaat in de sprint van de aankomende 2 weken.

Meer informatie?

Meer informatie over de verschillende scrumrollen, de backlog, de sprints en overige informatie over deze vorm van agile werken kun je teruglezen op de volgende website: https://scrumguide.nl/scrum-methode/

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...