Verslag webinar Ainformatief 23-3-2023

ainformatief site plaatje 2403202023

Op 23 maart 2023 hebben we ons eerste A.informatief webinar van 2023 gehouden. 

In dit webinar nemen we je aan de hand van de resultaten van ons Klantonderzoek van november 2022 mee in de punten die we dit jaar op gaan pakken.

Klantonderzoek 2022

In onderstaand verslag geven je per hoofdstuk een kleine uitleg over wat we in dit webinar besproken hebben.

Ainformatief

1: EDUCATIEVE FILMPJES:

We gaan dit jaar een begin maken met meer belangrijke items in de vorm van een filmpje ter beschikking te stellen in onze Assu® handleiding en op onze site. Hierdoor heb je een duidelijk beeld bij de betreffende activiteit in Assu®. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een selectie.

2: WHAT’S IN IT FOR ME?:

We delen veel informatie. Vanaf dit jaar zullen we er bij nieuwe functionaliteiten zoveel mogelijk bij vermelden wat jij er als gebruiker aan kunt hebben zodat het een mooi beeld geeft van wat je er mee kunt in de praktijk.

digitale transformatie

 

3: DIGITALE TRANSFORMATIE:

Assu® biedt jou veel mogelijkheden om je processen te optimaliseren of te automatiseren. In het hoofdstuk over digitale transformatie zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

 • AFM selecties
 • Adresverrijking
 • Selecties
 • HDN koppeling
 • Documenten in taken
 • Ontwikkelingen in de apps

AFM selecties

AFM selecties, je kunt er niet omheen. Ieder jaar weer dien je de selecties op te halen vanuit je assurantie software. Dit jaar kan dat heel eenvoudig. We hebben de selecties namelijk beschikbaar gesteld in Assu®. Onder je management kun je nu een knop vinden waarmee je letterlijk  met 1 druk op de knop de gegevens van het afgelopen jaar op kunt halen. Meer weten? Lees dan verder in dit artikel>>>

Adresverrijking

Wil je snel een adres invoeren in Assu®? Dan kun je dit doen via de “adres verrijking” optie binnen Assu®. Met deze optie hoef je enkel de postcode en het huisnummer in te vullen. Assu® genereert het volledige adres voor jou.

JOUW VOORDELEN

Met behulp van de adresverrijking maak je jouw dagelijkse werkzaamheden nog gemakkelijker:

 • minder kans op fouten
 • snel adressen invoeren
 • overal in je pakket te gebruiken

WAAR VIND IK HET?

Deze optie kom je in je hele pakket tegen waar je met adressen werkt (knop met huisje) en is overal geheel gratis te gebruiken.

adresverrijking icoon_1

Tijdens het aanleggen van een relatie bijvoorbeeld kom je deze optie tegen in onder andere de relatiewizard in stap 3 (adres). Je hoeft dan enkel de postcode en het huisnummer in te vullen en het hele adres wordt in je scherm gevuld:

adresverrijking GIFJe

Selecties

Door middel van de selecties mogelijkheid binnen Assu® kun je een goede basis leggen voor bijvoorbeeld heel gerichte mailings naar jouw klanten.

Om nog duidelijker te maken wanneer een bepaalde selectie aangelegd is of wanneer een selectie voor het laatst gedraaid is, hebben we nu twee kolommen toegevoegd aan je selecties scherm:

 • Aanmaakdatum: de datum waarop de selectie aangemaakt is
 • Laatst uitgevoerd op: de datum waarop hij voor het laatst gedraaid is

selecties hoofdscherm Assu

 

HDN koppeling

We bouwen ook dit jaar stevig door. Zo bouwen we dit voorjaar verder aan de HDN koppeling.  We zullen deze koppeling eerst in pilotfase bij onze testkantoren uitbrengen en in een later stadium zal iedereen er gebruik van kunnen maken.

Met HDN koppeling kun je je hypotheekproces van aanvraag tot acceptatie op een snelle en veilige manier beheren.

HDN koppeling

Documenten in taken

Een handige nieuwe functionaliteit in Assu® is het snel inslepen van documenten in een taak als bijlages. Dit bespaart een hoop tijd. Je vindt je documenten ook weer terug in het docarchief:

bijlages in taak slepen GIFJe

 

Ontwikkelingen in de apps

Niet alleen Assu® is uitgebreid met handige functionaliteiten. Ook onze apps Assu2Go en Appviseurs zijn uitgebreid met een flink aantal handige functionaliteiten. In onderstaande wat is nieuw artikelen kun je daar alles over lezen:

Maak jij nog geen gebruik van onze apps? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met 1 van onze consultants. De Assu2Go app is zelfs geheel gratis in je basis licentie van Assu®. Met Assu2Go heb je altijd jouw Assu® op zak.

4: UPDATES:

Onze applicaties worden continu door ontwikkeld. 3 keer per jaar brengen we een Upgrade uit en wekelijks een Update. Deze updates kunnen nieuwe functionaliteiten bevatten, maar ook uitbreidingen of versoepelingen van bestaande functionaliteiten. Ook kan het om bugfixes gaan.

Omdat er soms belangrijke nieuwe functionaliteiten in zitten, zullen we de Updates met interessante nieuwe functionaliteiten wat vaker uitlichten in onze nieuwsberichten zodat het duidelijk is wat Assu® je te bieden heeft.

Meer lezen over Updates, Upgrades en hotfixes? Lees dan dit artikel>>>

5: VERNIEUWDE SITE MET BIBLIOTHEEK:

Onze website is in een nieuw jasje gestoken zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt toen je dit artikel opende :). Het Support Portaal waarin je onder andere al je belangrijke nieuwsberichten, wat is nieuw en selecties kunt vinden hebben we achter een beveiligde inlog gezet waardoor alleen Assu® klanten nog in kunnen loggen. Het is dezelfde manier van inloggen die je gewend bent van Assu® dus je hoeft geen nieuwe wachtwoorden aan te leggen.

Later dit jaar zal dit portaal uitgebreid worden met een bibliotheek waar je bijvoorbeeld eigen selecties en rapportages kunt gaan bestellen. 

6: ASSUWEB:

We werken momenteel achter de schermen ook aan een webbased versie van onze vertrouwde Assu®: AssuWeb. We zullen je in de loop van dit jaar regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

HELP

HULP NODIG?:

Heb je vragen, of wensen die specifiek voor jouw organisatie van toepassing zijn? Denk dan ook eens aan ons consultancy abonnement. Hiermee heb je namelijk recht op persoonlijke begeleiding van 1 van onze consultants. Zij kunnen je helpen om jouw processen nog efficiënter in te richten waardoor jij tijd over houdt voor zaken die er echt toe doen.

Meer weten over de mogelijkheden? Lees dan snel verder>>>

TREK IN MEER WEBINARS?:

We hopen dat je veel op hebt kunnen steken van ons webinar. Trek in meer? Houd onze webinars pagina>>> en onze publicaties dan goed in de gaten. Een overzicht van komende webinars:

 • het instellen van je apps om ze zo optimaal mogelijk te gebruiken
 • de MyTP koppeling
 • de HDN koppeling
 • de Risk Explorer koppeling
 • de Voogd en Voogd koppeling
 • een nieuw A.informatief webinar

Tot ziens in 1 van onze volgende webinars.

 

DIT WEBINAR NOG EEN KEER TERUGKIJKEN?: 

Klik dan op onderstaande afbeelding om een video van het webinar te bekijken. 

Wegens technische problemen werd het webinar plotseling afgebroken tijdens de laatste 5 minuten, maar de vragen die toen gesteld zijn kun je bij de Q en A terugvinden.

actie

Wij hopen dat we iedereen hiermee een goed beeld hebben kunnen geven van alle ontwikkelingen binnen A.i. Automatisering. Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
 

Met vriendelijke groeten,

Team A.i. Automatisering

Q EN A BIJ DIT WEBINAR

vraag en antwoord icon

Tijdens dit webinar was er ook tijd voor vragen. Maar omdat we in een kwartier tijd niet alle vragen konden beantwoorden, hebben we hieronder een overzichtje gemaakt van de veelgevraagde zaken en er ook gelijk een antwoord bij gezet. Waarbij wij willen zeggen: kan er nu iets niet en wil je dat dat wel kan in de toekomst? Meld de functionaliteit aan als wens via onze A.i. Servicedesk.

 
 • Wordt het tabblad “bijlages” in je taak grijs op het moment dat er bijlages bij zitten?

Op dit moment niet, maar we bouwen dit in voor versie 1.2628 die we deze zomer gaan lanceren.

 

 • Kunnen we bepaalde knoppen die in Assu® zitten en we niet gebruiken uit zetten?

Gedeeltelijk. Knoppen van koppelingen waar je geen gebruik van maakt en ook niet ingesteld zijn bij je externe koppelingen in het witte boekje zullen ook niet getoond worden in het lint van Assu®

 

 • Wordt AssuWeb de vervanger van Assu®? Kun je er nu al naast elkaar mee werken?

In de toekomst wel, maar voorlopig nog niet. We brengen hem eerst uit als een “light” versie van Assu® en bouwen hem in tussentijd uit tot een volledige Assu® versie

 

 • Kunnen achter een notitie meerdere taken aangemaakt worden?

Door op de knop “Taak” te klikken in een notitie kun je telkens een nieuwe taak toevoegen. Er kunnen dus meerdere taken toegevoegd worden.

 

 • Wat kan Assu® bieden voor naverrekenings-, actualiseringsverzoeken en UBO aanvraag?

Wij werken dit jaar aan een nieuwe tool voor slimme formulieren. Hiermee krijg je meer mogelijkheden met betrekking tot dit soort vragen.

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...