Je bent lekker aan de slag met Assu® of 1 van onze apps en dan komt het moment …… een functionaliteit werkt toch niet helemaal zoals verwacht, of je hebt een geniale ingeving over iets waar wij zelf nog helemaal niet aan gedacht hebben. Je wilt dit uiteraard met ons delen. Dit is het juiste moment waarop je vanaf nu een wens bij ons in kunt dienen.
Dit doe je via je Key User via A.i. Servicedesk zoals je hier kunt lezen. Je maakt zo je wens bij ons duidelijk en vraagt je misschien wel af wat wij er dan verder mee gaan doen. Om het voor ons overzichtelijk te houden en de terugkoppeling transparant te houden willen we je verzoeken om 1 wens per ticket in te dienen.
Aan de hand van onderstaande afbeelding nemen we je mee op “De Weg van de wens”.
Stap 1: De wens komt bij ons binnen
Via A.i. Servicedesk komen alle wensen en verbetervoorstellen binnen op onze Support afdeling. Bij Support bekijken we niet alleen problemen, maar houden we ons ook bezig met het opvangen van signalen waaruit blijkt dat er iets beter of makkelijker kan. De wensen stroom is hierbij het ideale hulpmiddel.
Stap 2: We beoordelen de wens op duidelijkheid
Op de Support afdeling wordt het ticket bekeken op inhoud. Als het ticket niet helemaal duidelijk is neemt de Support medewerk(st)er contact op met de melder en wordt de melding aangepast zodat iedereen bij ons precies weet wat de bedoeling is. Is een ticket wel gelijk duidelijk qua inhoud, dan wordt het ticket doorgezet naar onze afdeling Functioneel Beheer.
Stap 3: Inhoud valideren (bij goedkeuring wens: stemmen in A.i. Stemlokaal)
Onze afdeling Functioneel Beheer valideert de tickets met wensen en verbeteringen. Er wordt daar waar nodig navraag gedaan bij andere afdelingen zoals Support, Applicatiebeer of Consultancy. Wensen worden niet zomaar afgekeurd. Alleen als iets technisch niet mogelijk is, als een functionaliteit al aanwezig is in ons pakket, of dat het iets heel specifieks is waar niemand anders wat aan heeft, dan pas keuren wij een wens af. Wij leveren tenslotte geen software op maat.
Als de afdeling Functioneel Beheer het ticket afkeurt wordt dit teruggekoppeld via A.i. Servicedesk. Wordt het ticket goedgekeurd dan komt het beschikbaar in ons A.i. Stemlokaal.
Je hebt bij ons ook de mogelijkheid om campagne te voeren voor je favorieten wens(en) in onze A.i. Community. Lees hier meer over onze A.i. Community. Deel hier met al je collega Assu® gebruikers waarom jouw wens nou echt datgene is wat je niet mag missen!
Stap 4: Stemmen in ons A.i. Stemlokaal
Wensen die een toegevoegde waarde kunnen bieden aan Assu® zetten wij door naar het A.i. Stemlokaal. Voor het Stemlokaal krijg je een paar keer per jaar een uitnodiging met een link om gedurende 2 weken je stem uit te brengen op je favoriete wensen.
Ook heb je in dit stadium de mogelijkheid om het ticket door te zetten naar onze Community zodat de inhoud met meerdere kantoren besproken kan worden. De Community is hierin een handig hulpmiddel, want tenslotte weten de kantoren het beste wat er nodig is om de dagelijkse werkzaamheden zo optimaal en efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren.
Na 2 weken sluit het Stemlokaal zodat wij de stemmen kunnen tellen en de meest gestemde wensen kunnen toevoegen aan onze backlog samen met de overige punten die we in de nieuwe ontwikkelperiode voor je gaan bouwen.
Lees hier meer over stemmen op je favoriete wens.
Stap 5: De wens wordt opgenomen in onze backlog (Roadmap)
De lijst met meest gestemde wensen komt samen met de overige verbeteringen en aanpassingen terecht in onze backlog. De Backlog is een lijst vol met punten die we in ons pakket op gaan nemen. We doen dit door middel van een SCRUM cyclus. Hier wordt ook gelijk bepaald en aangegeven of dat het punt opgenomen wordt in de eerstvolgende Update, of dat het een wat ingewikkelder punt is qua programmeren en dat het in de eerstvolgende Upgrade opgenomen wordt. De zaken die we in backlog hebben staan kun je 2 weken na het sluiten van het Stemlokaal altijd bekijken in de Roadmap waarvoor je ook weer een link ontvangt.
Stap 6: Na bouwen en testen live
Onze programmeurs gaan voor je aan de slag om alle punten te bouwen voor de nieuwe ontwikkelperiode. Wij noemen dat een SCRUM cyclus. Als deze SCRUM cyclus afgerond is worden alle punten die ingebouwd gaan worden eerst grondig getest voordat ze beschikbaar komen. In A.i. Servicedesk wordt het ticket gereed gemeld. De persoon die het ticket gemeld heeft, kan zo in 1 oogopslag zien wat de status is van zijn of haar melding.
Door middel van bovenstaande “Weg van de Wens” willen we een duidelijk plan hebben om samen met onze enthousiaste Assu® gebruikers ons pakket continu door te blijven ontwikkelen. Wij houden tenslotte van ontwikkelen en doen dat dan ook graag. Op deze manier worden we iedere dag een beetje beter 🙂
Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen/opmerkingen over bepaalde zaken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.