Wat is nieuw versie 1.2626.3.1

schadeafhandeling

Hier onder vind je een overzicht van de nieuwe functionaliteiten vanaf versie 1.2625.6.1. Voor gedetailleerde omschrijving van de topics verwijzen we je door naar onze handleiding die je in het pakket onder de F1 knop kunt vinden.

<<laatst aangepast  27-2-2022 N. Hartendorf>>

De wat is nieuw van de voorgaande versie kun je hier terugvinden:

INHOUD UPGRADE:

We streven ernaar om drie keer per jaar een nieuwe Upgrade uit te brengen. Naast deze Upgrade lanceren we wekelijks een Update met daarin bugfixes, optimalisaties en nieuwe functionaliteitem.

Deze Updates kun je op weekbasis onderaan deze pagina terugvinden.

Belangrijk!:

Vanaf deze Upgrade gaat het inloggen in Assu via de Identity server. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een inlognaam hebt die bestaat uit je e-mailadres en dat je een veilig wachtwoord hebt. Lees hier alles over in dit artikel>>>

Let op: dit werkt niet via Internet Explorer!

 

Wachtwoorden zullen dan ook niet langer in Assu®¤ beheerd worden, maar gaan via de Identity server.

Als je gebruik maakt van de multiportefeuille module krijg je vóór dit nieuwe inlogscherm eerst het scherm om de juiste portefeuille te selecteren.

Een nieuwe gebruiker aanleggen zal ook iets anders zijn dan je voorheen gewend was omdat wachtwoorden niet meer bijgehouden worden in Assu. Lees hier meer over het aanleggen van nieuwe gebruikers vanaf versie 1.2626.3.1

Relaties:

relaties

* Bij het wijzigen van het e-mailadres worden voortaan ook de inloggegevens voor Appviseurs die je onder tabblad “Extra informatie” terug kunt vinden aangepast. De klant krijgt deze inloggegevens namelijk op basis van het eerder opgegeven e-mailadres. Wijzig je nu het e-mailadres van je klant dan komt er automatisch een vraag of je de inloggegevens voor Appviseurs ook wilt laten wijzigen. Kies je voor “Ja” dan zal je klant nieuwe inloggegevens krijgen voor Appviseurs.

Polissen:

polissen

* In het scherm waar je de polissen kunt zoeken heb je nu ook de mogelijkheid om op een servicebureau te zoeken:

polis zoeken op servicebureau

* De berekening van de schade analyse is aangepast waardoor er nu tussendoor met een percentage gerekend wordt. Hiermee wordt doorgerekend voor kortingen en toeslagen.

* De wijzigingsdatum van een polis werd bij het opslaan altijd overschreven met de datum van vandaag. Dit is niet langer het geval.

* Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt kun je nu in het scherm van de dekking de omzet en het jaarloon in Euro’s kwijt:

dekking polis

 

* In het scherm van een collectiviteit zijn er vier velden bijgekomen. Je kunt hier nu ook een adviseur, wijzigingsdatum, wijzigingsreden en toelichting invullen:

collectiviteit

 

* Bij het zoeken naar een polis zie je in het overzicht met al je polissen dat de kolom “adres” uitgebreid is. Je ziet er nu het adres, huisnummer en woonplaats van het verzekerde object in staan:

adres verzekerd object

Abonnementen:

abonnementen

*In het zoekscherm voor abonnementen is er een een extra kolom bijgekomen waarin je de omschrijving van het abonnement ziet staan:

abonnement

Algemeen:

algemeen

* Bij de Stamtabellen CRM is er een mogelijkheid bij gekomen om op een notitie een “contact met…” toe te voegen. De Stamtabel heet “Notitie contact partijen” en zorgt ervoor dat je tijdens het maken van een notitie een lijstje te zien krijgt van zelf gekozen “contact met…” partijen.

notitie contact partijen

* Op de takentegel komt er de mogelijkheid om met 1 druk op de knop een taak op “afgewerkt” te zetten. Hierdoor hoef je de taak niet langer eerst te openen om het af te kunnen werken. Selecteer de taak die je af wilt werken en klik op het knopje met het vinkje erop en de taak wordt op afgewerkt gezet:

taak afwerken

* Het is nu ook op een financiering mogelijk om een adviseur in te vullen:

financiering

* Bij de skins van Assu is er een skin voor Windows 11 bijgekomen waardoor je kadertjes in Assu afgeronde hoeken krijgen. Je vindt deze skins in Assu onder het tabblad “Vormgeving”

* De optie voor een waarschuwingstekst is zodanig gewijzigd dat de tekst niet langer in beeld blijft staan wanneer u van tabblad wijzigt. In onderstaand voorbeeld kunt u dat zien:

waarschuwingstekst

* Als je gebruik maakt van de AssuMailbox blijft voortaan de groepering en de breedte van de kolommen onthouden bij het verlaten en weer terugkeren in de AssuMailbox.

 

* Als je mailt via de mail editor van Assu (dus bovenaan het lint van een product kaart op de knop e-mail klikt), dan zie je nu bij stap 1 van de wizard die volgt een extra kolom erbij staan voor de roepnaam van de relatie:

mailen stap1

Financieel:

* In het excasso overzicht is er een kolom bij gekomen waarin je het IBAN nummer van de relatie terug kunt zien. Ook kun je nu door op het factuurnummer te dubbelklikken de factuur bekijken (let op: je mag de factuur niet markeren voordat je dit doet!).

IBAN nummer

* Ook is het nu mogelijk om een fiattering in te stellen voor excasso facturen. Je doet dit via de boekhoudinstellingen onder het witte boekje. Je kunt hier een bedrag ingeven en vanaf dat bedrag dient er gefiatteerd te worden. De te fiatteren facturen vind je terug onder tabblad “Financieel/ADN”. Daar kies je voor “Excasso facturen fiatteren”. In dit nieuwe scherm vind je alle facturen terug waarvan het openstaande bedrag hoger ligt dan het opgegeven bedrag voor fiattering:

excasso facturen fiatteren

* Facturen die je wilt defiatteren kun je via de factuur zelf defiatteren door in het lint van de factuur op “factuur defiatteren” te klikken.

* Mutatieboekingen die via de ADN berichten aangeleverd worden, kregen voorheen de eerste van de maand als RC datum in Assu. Dit is echter voor de RC controle niet erg handig. Alle boekingen krijgen voortaan de eigen boekdatum als RC datum in Assu.

 

* Je kunt niet langer facturen op “betaald” zetten als je een gekoppelde boekhouding hebt in Assu!

 

* Bij het samenvoegen van facturen worden de facturen in Assu handmatig tegen geboekt dmv een creditfactuur. Omdat deze creditfactuur automatisch aangemaakt wordt komt voortaan ook automatisch de factuurreden op de creditnota’s te staan.

 

* Er is een nieuw scherm waarin je klanten te zien krijgt waarvoor er openstaande credit en debet nota’s zijn. In dit scherm kun je gemakkelijk zien welke facturen er met elkaar verrekend of samengevoegd kunnen worden. Je hoeft dus niet langer vanuit de klantenkaart op zoek te gaan naar facturen om samen te voegen of te verrekenen. Lees hier meer over de mogelijkheden binnen dit nieuwe scherm.

facturen samenvoegen/verrekenen

 

 

* Op het factuuroverzicht worden voortaan ook de IBAN gegevens getoond:

IBAN nummer

 

* Als je gebruik maakt van onze interne boekhoudkoppeling (journaalposten module) dan kun je nu ook bovenaan je scherm zelf een periode invullen:

journaalposten

Ketenintegratie:

ketenintegratie

* De knop “Bericht verzenden naar A.i. Automatisering” op het ADN-berichten scherm is verwijderd omdat deze overbodig is geworden. Mocht je een probleem hebben met een ADN bericht, dan kun je daarover contact met ons opnemen via ons ticketsysteem A.i. Servicedesk. 

Sjablonen:

* Je kunt nu ook een vast e-mail adres in een sjabloon selecteren. Hiermee wordt de betreffende e-mail OOK altijd naar dat e-mailadres gestuurd naast het feit dat de e-mail naar de klant gestuurd wordt:

extra emailadres

* Bij de samenvoegveld details (te bereiken via de Stamtabellen) kun je nu aangeven of je in het eindresultaat (brief/e-mail) je velden in tabelvorm wilt laten zien of niet en zo ja inclusief borders of alleen borders voor de eerste rij. Lees hier meer over in onze Assu handleiding.

Het resultaat van de samenvoegvelden, je gebruikte sjabloon en een uiteindelijke e-mail kan er dan bijvoorbeeld zo uit komen te zien:

samenvoegvelden met borders in tabelvorm

Workflows/automatische handelingen:

workflow icoon vierkant

* Bij het maken van Workflows heb je nu ook de velden Bouwmaand en Bouwjaar tot je beschikking voor als je een Workflow wilt maken die betrekking heeft op voertuigen.

* Tijdens het openen van een relatie met een openstaande Workflow blijft het venster wat tevoorschijn komt niet langer je Assu blokkeren. Hierdoor kun je gewoon nog naar een ander scherm als je bijvoorbeeld nog even iets op wilt zoeken.

Prolongeren:

* Als je bij het verwerken van een ADN prolongatie een vergelijking deed werd het scherm geblokkeerd waardoor je geen wijzigingen meer kon doen in Assu. Deze blokkade hebben we eraf gehaald.

Selecties:

selecties

* Voor een belangrijke mailing die je via een selectie wilt versturen komt er een optie in, waarmee je “uitsluiten van mailing” kunt overrulenEen relatie waarbij er op de relatiekaart aangegeven staat dat hij niet mee mag doen in mailingen kan dan toch nog mee in een mailing. U doet dit tijdens het maken van een mailing vanuit een selectie door een vinkje te zetten zoals aangegeven op onderstaande afbeelding:

uitsluiten van mailing negeren

 

Bij selecties is het nu ook mogelijk om de omschrijving van een product te kunnen selecteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • de product omschrijving bij polissen
  • de rekeningvorm omschrijving bij bancaire producten
  • de TP schade status omschrijving bij schades
  • de hypotheek vorm omschrijving bij hypotheken
  • de financiering vorm omschrijving bij financieringen

Database aanpassingen:

database

De Assu® database wordt regelmatig aangepast. Daar waar er aanpassingen zijn zullen we dat onder dit kopje per Upgrade vermelden:

 

 

Updates bij deze versie:

Hier onder vind je een overzicht van al onze Updates die we wekelijks lanceren:

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...