Verslag webinar A.informatief 21-4-2022

ainformatief 21042022
A.informatief

Op 21 april 2022 hebben wij onze tweede webinar gehouden in de serie  “A.informatief”. In deze serie webinars nemen we je na iedere Upgrade mee in de ontwikkelingen die we gedaan hebben in de afgelopen Upgrade en kijken we vooruit naar de nieuwe ontwikkelingen waar we mee bezig zijn.

Voor dit webinar hebben we een terugblik gegeven op Upgrade 1.2624 en hebben we je een vooruitblik gegeven op Upgrade 1.2625 die we in mei gaan lanceren. Op dit moment staat deze nieuwe versie nog in pilot bij onze pilotkantoren. Zodra we deze versie lanceren zullen we dit via een artikel aan iedereen laten weten.

In dit artikel willen we jullie nog een keertje meenemen naar dit webinar zodat we iedereen (of je nu deelgenomen hebt of niet) even bij kunnen praten over onze ontwikkelingen:

terugblik

Bij A.i. Automatisering zijn we volop in ontwikkeling. Een aantal ontwikkelingen waarop we teruggeblikt hebben in dit webinar is:

WEBINAR OVER ONZE APPS:

We werken niet alleen aan ons assurantiepakket Assu®, maar hebben ook een drietal apps die we continu door blijven ontwikkelen. We hebben het hierbij over:

 • de Appviseurs app
 • Appviseurs web (een webbased versie van de Appviseurs app)
 • de Assu2Go app

Om je een beeld te geven bij wat je precies kunt doen met deze apps hebben we in maart ons “Appinar” gehouden.

Je kunt de inhoud van dit webinar terugkijken op deze pagina>>>

verslag AppInar

AM DAG:

Afgelopen jaar ging de AM dag wegens de corona perikelen helaas niet door, maar dit jaar hebben we op 29 maart wel deelgenomen aan de AM dag. Het was een hele leerzame dag waar we veel bekende gezichten hebben gezien en ook een aantal leuke nieuwe contacten hebben gelegd. We gaan de volgende keer zeker weer van de partij zijn en hopen dat we jullie daar ook weer tegenkomen.

Am dag 2022 foto's

ASSU® ONTWIKKELINGEN:

Naast de ontwikkelingen die je in onze wat is nieuw artikelen kunt lezen hebben we ons de afgelopen tijd ook bezig gehouden met een aantal grotere projecten waaronder:

Diverse koppelingen:

Assu® biedt vele koppelingen. In onderstaande afbeelding vind je een overzicht van alle pakketten waarmee wij koppelen.

Mis je hier nu koppelingen in? Geef dat aan ons door middel van een wens. Als het dan weer tijd is om het A.i. Stemlokaal te openen kun je samen met andere Assu gebruikers discussiëren over je wens waarin je de koppeling bespreekt die je graag terug wilt zien in Assu.®

Klik hier voor tekst en uitleg wat de koppelingen doen:

De afgelopen periode hebben we de volgende koppelingen gerealiseerd:

 • Koppeling met Finly
 • Koppeling met VCN
Finly koppeling

Momenteel leggen wij intern de laatste hand aan de koppeling van Assu® met Finly. Hij staat in de pilotfase bij een aantal pilotkantoren. Met behulp van deze koppeling stuur je gegevens naar het  hypotheekprogramma Finly om zo de optimale klantreis te bepalen als een klant een hypotheek af wil gaan sluiten. Alles gebeurt volledig automatisch in Finly en Finly stuurt ook weer automatisch de stukken die daaruit vloeien door naar Assu. In de betreffende hypotheekkaart kun je dan alle benodigde informatie terugvinden. Snel, veilig en accuraat.

VCN koppeling

Momenteel hebben we de koppeling met VCN in pilot staan bij onze pilotkantoren. Met behulp van de VCN koppeling hoef je niet langer handmatig je gegevens in te voeren op de site van VCN, maar kun je door middel van 1 druk op de knop vanuit je relatiekaart in Assu al je relatiegegevens doorzetten naar de VCN site. Dit scheelt onnodig typewerk en is snel en veilig.

 

Appviseurs Klantportaal:

Onze Appviseurs app , waarmee je eindklant met zijn of haar adviseur kan communiceren is dit jaar in een nieuw jasje gestoken waardoor deze app dezelfde look en feels heeft als onze andere app: Assu2Go. De Appviseurs app is te gebruiken op smartphone en tablet.

Ook hebben we een Appviseurs web versie gemaakt die je op een pc of tablet kunt gebruiken zodat je niet afhankelijk bent van een telefoon. Deze pc versie noemen we het “Appviseurs Klantportaal”. Op dit moment zijn we bezig met het bouwen van dezelfde functionaliteiten in de webversie die je ook al kent van de app versie.

Meer informatie over Appviseurs Klantportaal en de andere apps kun je hier terugvinden.

klantportaal voorbeeld

Ook kun je met behulp van zowel Appviseurs app als web nu ook facturen betalen door middel van iDEAL. Je dient hier alleen een abonnement voor af te sluiten bij CM. Home – Appviseurs.nl


Workflows:

1 van de krachtigste tools om je processen te automatiseren binnen Assu® is de Workflows module. Hiermee kun je namelijk helemaal zelf bepalen welke processen binnen jouw bedrijf geautomatiseerd kunnen worden. We breiden deze module ook continu uit op basis van de wensen die we van onze relaties binnen komen.

Zo hebben we voor de nieuwe Assu® Upgrade 1.2625 nieuwe datumvelden voor keuringen toegevoegd op de polissen zodat je deze ook kunt gebruiken als startcondities voor je Workflows.

Op onze site hebben we ook een ruim aanbod aan standaard Workflows voor je beschikbaar staan. Klik hier om ze te bekijken.

Zijn de standaard Workflows niet voldoende of heb je hulp nodig bij het maken van Workflows voor jouw kantoor? Neem dan contact op met onze consultant. Op basis van consultancy kunnen we er dan samen voor zorgen dat we de ideale Workflows inrichten die voor jouw processen van toepassing zijn. Ook hebben we een Workflow training beschikbaar voor iedereen die zelf wil leren om Workflows te maken.

Denk je niet voldoende te hebben aan 1 keer consultancy of 1 training? Dan is een consultancy abonnement misschien iets voor je. We bieden een drietal consultancy abonnementen aan op basis waarvan je 2, 4 of 8 keer per jaar recht hebt op consultancy. Lees hier meer over op onze consultancy pagina.

Tenslotte hebben we op 14 juni een webinar voor je gepland staan waarbij we een kijkje nemen in de mogelijkheden van de Workflows module. Inschrijvingen gestopt.

 

KALENDER ASSU® ONTWIKKELING:

 

Het hele traject van stemmen, Roadmap, bouwen, testen en het uiteindelijk lanceren van de komende nieuwe Upgrade 1.2626 verloopt via onderstaande kalender. We bouwen deze versie op basis van de wensen die we de afgelopen periode van jullie binnen hebben gekregen.

lanceerplan 1.2626

Heb je wensen? Dien ze dan in via A.i. Servicedesk. We nemen ze dan mee in de ontwikkeling van versie 1.2627.


lopende projecten

In deze paragraaf delen we graag de lopende projecten met je. Dit zijn projecten waar we in het eerste kwartaal mee bezig zijn en die je later dit jaar in Assu® terug kunt zien. We maken voor het gemak even een onderscheid tussen:

 • Appviseurs
 • DFO onderzoek
 • Veilig inloggen
 • A.i. Klantenportaal
 • Webinars


APPVISEURS:

Eerder in dit artikel hebben we het al over onze Appviseurs module gehad. Dit kwartaal gaan we ervoor zorgen dat Appviseurs app en web dezelfde functionaliteiten krijgen waardoor je ze gemakkelijk naast elkaar kunt gebruiken.

 

DFO ONDERZOEK:

Eerder dit jaar hebben we al gedeeld dat DFO vanaf dit jaar een andere onderzoeksmethode is gaan gebruiken. Om toch de waardevolle gegevens boven water te krijgen hebben we met DFO afgesproken dat we onze klanten hun link door mogen sturen. Graag zouden we je willen vragen om ook deel te nemen aan het nieuwe DFO onderzoek.

Hier vind je hun vragenlijst.


VEILIG INLOGGEN:

Vanaf onze Upgrade 1.2626.3.1 zullen we gebruik gaan maken van een nieuw inlog methodiek. Deze is veiliger dan de huidige methode. Zo is het mogelijk met de nieuwe methode om de zogenaamde 2-factor authenticatie in te stellen. Ook kun je met deze nieuwe methode in al onze software producten op dezelfde manier inloggen.

De gebruikersnamen zoals deze nu in Assu® zijn, zullen dan komen te vervallen. De nieuwe gebruikersnamen zullen de e-mailadressen van de gebruikers worden (dus niet info@bedrijf.nl!). Dus iedere gebruiker die in kan loggen in Assu ® zal zijn eigen unieke e-mailadres moeten hebben.

De andere verandering is dat het wachtwoord minimaal 8 tekens moet bevatten. Tevens adviseren we daarin een sterk wachtwoord dat o.a. bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens zoals “#” en “$”

Klik op onderstaande uitleg voor een uitgebreide uitleg met instructies:

A.I. KLANTENPORTAAL…

Na de zomervakantie willen wij onze website gaan uitbreiden met een extra dienstverlening: het A.I. Klantenportaal. Dit gaat een beveiligde locatie worden op onze site waar al onze klanten met hun eigen inlog op kunnen komen. We willen hier onder andere de volgende diensten aan gaan bieden:

 • rapportages
 • selecties
 • Workflows
 • webinars
 • instructievideo’s


Alle informatie die voor jullie belangrijk is zal je dus op 1 locatie terug kunnen vinden.

Dit overzicht zal in de loop van dit jaar nog uitgebreid gaan worden en we zullen je tijdens onze webinars op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen.


WEBINAR NOG EEN KEER TERUGKIJKEN?:

Wil je dit webinar nog een keer terugkijken? Of was je er niet bij en wil je zien waar het over ging? Klik dan op onderstaande afbeelding om de video van dit webinar te bekijken:

kijk het webinar terug

WEBINARS:

Het eerstvolgende A.informatief webinar staat al klaar in onze agenda. Zet je hem ook in die van jou vast?

 • 14 juni 2022: 10.00-11.00: Workflows webinar.
 • 22 september 2022: 10.00-10.30  A.informatief webinar:over versie 1.2626+.
kalender

Wij hopen dat we iedereen hiermee een goed beeld hebben kunnen geven van alle ontwikkelingen binnen A.i. Automatisering. Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

vragen webinar

Met vriendelijke groeten,

Team A.i. Automatisering

demo aanvragen assurantiesoftware

Demo aanvragen?​

Laat via het contactformulier je gegevens achter en binnen 1 dag nemen wij contact met je op.

Take the first step ...